Sistematik işkence: Çorlu, Kadıköy, Zeytinburnu, Eyüp, Cizre…

24 Mayıs- Tekirdağ-Çorlu’da evinin önünde oturan Dursun Gültaş polisin saldırısına uğradı. Halkın sosyal medyada paylaştığı görüntülerle ortaya çıkan saldırıda evinin önünde oturan insanlara karşı 3 polis aracının geldiği görülüyor. Saldıyı videoyla paylaşan kişi olayı şu şekilde anlattı:

“Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu’da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, ‘Şerefsizler içeriye girsenize’ diye bağırıyor. Vatandaş da polise, ‘Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor’ diye tepki gösterince, polis ‘Kes sesini lan’ diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar. Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar.

Polisin açık saldırısının duyulmasının ardından Valilik “aşırı güç kullanan polisler görevden el çektirildi’ diye açıklama yapmak zorunda kaldı ama açıklamasında “olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir” diyerek polislerine sahip çıktı. Böylelikle ilerde polislere bir soruşturma açılırsa dahi sonucunun ne olacağını duyurmuş oldu.

25 Mayıs Kadıköy: Ortaya çıkan görüntülerde Polis motorlu kuryeyi durduruyor hakaret ediyor saldırıyor. Polis’le kurye arasında şu diyalog yaşanıyor

Polis: Motorunu kitliyorum bak, Y….

Polis:Adama artistlik yapma.

Kurye: Ben artistlik yapmadım abi.

Kurye: Senin bana vurman doğru mu?

Polis: Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru. Yürü git, cevap da vermeyeceksin.

Emniyet açıklama yapmak zorunda kaldı. Polisin görevden uzaklaştırıldığını ve olayın soruşturulacağını açıkladı. Her zamanki gibi eğer olay açığa çıkar da tepkiler büyürse açıklama yap görevden uzaklaştır sonra görevine iade et!

25 Mayıs Zeytinburnu :Zeytinburnu’nda çekilen görüntülerde sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları yakalayan polisler önce darp etti, daha sonra ise ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Mahallle halkı polisin saldırısına tepki gösterdi. Halktan birinin şu sözü saldırının özeti oldu: ‘Eşkiyalık mı bu sekiz polis bir çocuğu dövüyor’ Emniyet’ten yapılan açıklamada, alkollü olan şahısların dur ihtarına uymadığı ve “kademeli güç kullanılarak” gözaltına alındı denildi.

26 Mayıs Eyüp: Bu kez görüntüler Eyüp’ten polislerin işkence nöbetini bu kez Bekçiler devralmış. Ekmek almak için dışarıya çıkan bir kişi bekçilerin saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan kişinin avukatı olayı şöyle özetledi

“Çorlu ve Kadıköy’deki olaylardan sonra günün üçüncü bekçi ve polis şiddeti haberi de benden geliyor maalesef. Eyüp/Esentepe mahallesinde ekmek almaya çıkan müvekkil bekçiler tarafından darp edilmeye başlanıyor. Pencereden bunu görenler ayırmaya indiklerinde onlara da şiddet var.”

26 Mayıs Şırnak-Cizre: Yafes Mahallesi’nin Park Caddesi’nde akşam saatlerinde gerçekleşen gözaltı anına ilişkin kayıtta iki polis bir kişiyi sivil bir araca yaslıyor. Gazete Duvar’a ulaşan video kayıtlarına göre iki polis, kişiyi yere yatırdıktan sonra yumruk atıyor. Zırhlı araca bindirilip emniyete götürülen kişinin hala gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Sonuç: İşkence sistematiktir. Tekidağ’dan Şırnak’a aynı görüntüler yaşanıyor aynı açıklamalar yapılıyor. İşkenceciler aynı şekilde görevlerine devam ediyorlar

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.