ŞİŞLİ’DEN ANKARAYA 1001 DİRENİŞ

Bugün günlerden 1001.gün…Turan Aktaş’ın Şişli Belediyesi önünde direnişe başlamasının 1001. günü! Kent Yol’ da çalışırken hakkını aradığı için işten atıldı. Devamında İstanbul 2. İş mahkemesine “alacak” ve “işe iade” davası açtı ve kazandı. Karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Hukuk Dairesi tarafından onandı. Yerel mahkemenin kesinleşen kararına rağmen belediyenin işe malmamakta direnmesi üzerine Aktaş:“ onlar işe alana kadar belediyenin önünden ayrılmayacağım” diyerek direnişine başladı.

Direniş sadece belediyeye karşı değildi. Belediyenin bağlı olduğu, açılımında “Halk” yazan Chp’ye; üyesi olduğu ve yine açılımında “devrimci” yazan Disk’e de karşı bir direniş. Disk’in Chp’nin kuyrukçusu olmasını “sizler Disk’i Chp’nin arka bahçesi yapmışsınız” diyerek eleştirdi Aktaş.

2021 Eylül ayında kendisiyle birlikte direnişe geçen işçilerle direnişi, Şişli Belediyesinden CHP genel merkezi önüne taşımak için yürüyüşe geçtikleri an, belediyenin şikayeti üzerine işkence ile gözaltına alındılar. Daha sonra yürüyüşe geçen işçiler Düzce’de operasyonla tekrar gözaltına alındılar. İstanbul Vatan Emniyet Tem de 4 gün tutuldular. Daha sonra hakkında örgüt üyeliğinden dava açılan Aktaş,2 ay ev hapsinde kaldı ve yürüyüş mecburi olarak sonlandırıldı. Bu süreç sonrasında direnişi Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne taşıyan arkadaşlarının yanında giderek direnişine burada devam etmeye başladı.

Mevsimler boyunca soğukta, sıcakta kalmasına rağmen direnen Aktaş, sık sık belediyenin yönlendirmesiyle zabıtaların saldırılarına maruz kaldı. Ve direnişi bireysel hak alma mücadelenin ötesine taşıp, adaletsizliği teşhir ettikçe polis tehditleriyle gözaltılara engellenmeye çalışıldı. 1001 gün boyunca kendi nezdinde tüm işçiler için direndi .

Daha önce verdiği röportajların birinde :“biz birlik olmazsak, biz omuz omuza vermezsek, biz kol kola girmezsek bu düzene bu patronlara dik durmazsak boyun eğersek herkes bizim üstümüzde tepinmeye devam edecekler. Ne zaman ki biz birbirimize omuz verip kol kola girersek, bu faşist düzeni de yıkarız, patronlara da diz çöktürürüz. Herkesi birbirimize destek vermeye çağırıyorum” diyerek direnişlerin ve örgütlenmenin önemine vurgu yapmıştı.

Turan Aktaş işi için direnişine devam ediyor. 1001 günü doldurmasına rağmen gerek Şişli Belediyesinin, gerek Chp’nin ve gereksede Disk’in Aktaş’ın adalet talebine şu ana kadar olumlu bir adım atmış değil. Fakat O her gün Twitter hesabından yazdığı günlüğü “zafer direnen emekçinin olacak” diyerek bitirmeye devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın