ŞİŞLİ BELEDİYESİ ÖNÜNDE İŞÇİ DİRENİŞLERİNİN EN UZUN DİRENİŞLERİNDEN BİRİ YAŞANIYOR: TAM 720 GÜN!

720 Gündür işlerine dönmek için direnen Şişli Belediyesi işçileri adına İşçi Meclisi bir açıklama yayınladı. Mahkeme kararına rağmen işlerine geri alınmayan işçiler iki yıla yakın süredir yaz kış, soğuk sıcak demeden direniyorlar. Son günlerde ise direniş karşısında AKP-CHP elele vermiş işçilerin üzerine polisleri salıyorlar… İşçi meclisinin açıklamasını olduğu gibi veriyoruz:

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR, ALIN TERİDİR!

EKMEK ve ADALET İNSANLIK TARİHİN EN UZUN ve EN BÜYÜK
MÜCADELE SEBEPLERİNDEN BİRİSİDİR!

ŞİŞLİ BELEDİYESİ ÖNÜNDE İŞÇİ DİRENİŞLERİNİN EN UZUN DİRENİŞLERİNDEN BİRİ YAŞANIYOR
TAM 720 GÜNDÜR SÜRÜYOR!

ÜLKEMİZİN ve AVRUPA’NIN BİRÇOK ŞEHRİNDE CHP TEMSİLCİLİKLERİ ÖNÜNDE ve ETKİNLİKLERİNDE KARŞILARINA DİKİLİP ATILAN İŞÇİLERİ GERİ ALIN DİYE HAYKIRDIK!

Duymazdan geldiler; kör, sağır ve dilsizleri oynadılar. Bazı yerlerde açıklama yapmak zorunda kalınca “Biz işçilerin tazminatlarını verip öyle işlerine son verdik” diyorlar. Tamda burada CHP’nin işçi düşmanlığı ve ahlakı ortaya çıkıyor. Etik kuralları ve ahlak ölçütü “tazminatın ödenip ödenmemesiyle” sınırlı.

Tazminat ödenince, işçinin işine son verme hakkımı veriliyor size. Hangi yasa tanıdı bu hakkı size, biz söyleyelim. AKP’nin daha önceden patronların çıkarını korumak için çıkartmış olduğu Kod 29 maddesini pandemi bahanesiyle CHP’li işverenler ve belediyelerde sıklıkla kullandı. Yani aynı değirmenin suyundan faydalanıp işçi düşmanlığı yaptınız.

Bu düşmanlığınızı işçi sınıfı unutmayacak. Çünkü bu düşmanlığı sadece Şişli Belediyesi’nde yapmadınız, hemen hemen tüm belediyelerinizde yaptınız ve yapıyorsunuz. En son Bakırköy Belediyesi’nde toplu sözleşme sürecinde “sıfır zamla” çıktınız emekçilerin karşısına. Tam iki yıldan bu yana toplu iş sözleşmesi uygulanmadı ve bunun için türlü türlü ayak oyunları yapıldı aynı durumda olan ve uzun bir süredir toplu iş sözleşmesine gidemeyen gene CHP’nin Sarıyer Belediyesi de var. CHP’nin işçi düşmanlığı Şişli belediyesiyle sınırlı değildir bu düşmanlık tarihsel ve sınıfsaldır.
İşte bu nedenle “hak-hukuk” sloganınızın altı boştur.
İşte bu nedenle “kara kış fonunuz” boştur.
Çünkü AKP’nin beslendiği bataklıktan CHP’de besleniyor. CHP sırtını faşist yasalara dayıyor, bu yasaları kullanıyor, bu yasalardan besleniyor ve bu yasaları korumaya çalışıyor. İsminizde “halk” olması sizi halkçı yapmıyor bunu işçi ve emekçiler çok iyi biliyor.

CHP Yalana ve Demagojilere Devam Ediyor…

Bu Yalanlarınızı 720 Gündür Süren Direniş Bozacak!

İŞÇİ MECLİSİ’NDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE KARŞINIZDA DURACAĞIZ!

YANINIZA ALDIĞINIZ SARI SENDİKACILARDAN DA SİZDEN DE DİRENİŞTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE HESAP SORACAK VE SİZİ YOK EDECEİZ!!

Şişli Belediyesi içinde hali hazırda işçiye karşı yapılan mobinkleri biliyoruz, bu baskı ve zulmünüz sizi teşhir etmeye ve yeni direnişler yaratmaya devam edecektir. İşçi sınıfını tanımayan ve işçi sınıfının örgütsüzlüğünden güç alan siz patronların hamilerinin karşısına İŞÇİ MECLİSİ’nin örgütlenmesiyle çıkacağız. Sözde sendikacılık yapan patron yalakaları ve sadece kendi çıkarını düşünen çanak yalayıcı müdür ve amirler işçi ve emekçiye baskı yapmaktan vazgeçin. İşbirlikçilerin sonunun çöp sepeti olduğunu unutmayın.

CHP YALAN SÖYLEMEKTEN BIKMADI BİZ DİRENMEKTEN ve GERÇEKLERİ SÖYLEMEKEN BIKMAYACAĞIZ!

CHP’nin işçi düşmanlığının tescilli ilanıdır bu, CHP’li Milletvekili Veli Ağababa’yı arayan bir dostumuzun Şişli Belediyesi işçilerinin durumunu anlatıp “Neden geri işe almıyorsunuz, neden bekliyorsunuz” sorusuna vekil “Bu bir parti kararıdır, alınmayacaklar” diyor. Ve “Neden beni arıyorsunuz İstanbul milletvekillerini arayın beni aramayın” deyip muhatap olmadığını söylemeye çalışıyor.

Bir başka dostumuz belediye başkanı Muammer Keskin’i arayıp bu sorunu çözün artık dediğinde Keskin “Biz bu işçilerin tüm tazminatlarını ödedik boşuna eylem yapıyorlar” diyor. Bir başka telefon araması ise HDP milletvekiline oldu, onlarında verdiği cevap bizleri şaşırtmadı “Parti kararı var. Ramazan Çelik alınmayacak işe, HDP’nin kadın kolları bu konuda çok katı taciz suçlaması var” diyor.

CHP’de HDP’de ahlak abidesi kesilmiş. Burjuvazinin yarattığı yozlaşma ve çürümeden hiçbir partilileri etkilenmemiş hiçbir milletvekilinin ve meclis üyesinin kasetleri ifşa olmamış gibi davranıyorlar. Sanırsınız ki hepsi “Mekke Şerifi”.  Öncelikle siz kendi meclis üyelerinize ve genel başkanınıza bakacaksınız.

Ramazan Çelik’e “Sen tacizden atıldın işe geri alınmayacaksın istersen eşini senin yerine alalım sus otur” diyen Engin Yardımcı neden Şişli Belediye Meclisi Üyeliği’nden istifa etti? Ahlak dersi veren bu düşkün nerede?

CHP ve HDP bu gibi işlerde adı çıkan yönetici ve başkanlarınız istifa edince her şey hâl mi oluyor? Kimin nerede düşüp kalktığı ne bizi nede direnen işçileri uzaktan yakından ilgilendirmez ama işe geri almama nedeni olarak önümüze koyacak kadar pervasızlaşırsanız bizde hakkımız olan bu soruları sorarız. Siz pürü pak değilsiniz işçi ve emekçiye karşı bu ahlaksız suçlamaları ve ithamları yapmaktan vazgeçin. Suçlu olan bir işçi 700 günü aşkın bir süre direnme meşruluğu bulamaz kendinde ki sizin adalet sisteminizde Ramazan Çelik hakkında taciz suçlamasıyla açılan tüm davalara takipsizlik kararı vermiştir.

CHP, AKP İLE BİRLEŞİP DİRENİŞE SALDIRDI TURAN AKTAŞ’A EV HAPSİ VERDİRDİ,

HDP, CHP İLE BİRLEŞTİ İŞÇİ ve EMEKÇİLERİ UYDURMA GEREKÇELERLE İŞE ALMAYACAĞIZ DİYOR!

Siz bunları yüz bin kere söyleseniz de karar alsanız da bu karlarınız hükümsüz ve geçersizdir. Belirleyici olan direnişin kendisidir, belirleyici olan işçi ve emekçinin direnme meşruluğudur, dayandırdığınız yasalar paçavradır. Dayandırdığınız gerekçeler pespaye ve yalandan ibarettir.

Belirleyici olan ise DİRENİŞTİR, direnme azmi ve kararlılığıdır. Her nerede olursanız olun, İşçi Meclisi olarak, Direnişler Meclis ve Halk Meclisi olarak karşınıza dikilip yalanlarınızı halka anlatacağız. Bu meşruluk bize haklılığımızdan ve halktan aldığımız güçten gelir. Siz bu yalanlarınıza daha fazla devam etmeyin ve bir an önce direnen Şişli işçilerini işlerine geri alın.

ŞİŞLİ İŞÇİLERİ ANKARA’DA DİRENİŞE DEVAM EDİYOR!
CHP EMRİYLE POLİS SALDIRISI DEVAM EDİYOR!

Direniş CHP Genel Merkezi önüne taşındığı günden bu güne kadar CHP’nin emriyle işçiler her gün polis saldırısına uğruyor. Bunun sorumlusu CHP başta olmak üzere Genel-İş Sendikası ve duyarsız kalan iftiralarla işçiyi açlığa mahkûm eden HDP’dir. Bu saldırılardan vazgeçin Şişli Belediyesi işçilerinin taleplerini derhal yerine getirin. Hâlâ her gün saldırıya uğrayan işçilerin başına gelen her şeyden siz sorumlu olacaksınız. Yapılan işkencelerin baş sorumlusu sizsiniz bir an önce haklı ve meşru talepleri yerine getirin işçi düşmanlığından vazgeçin! İşçi düşmanlığınızın taciz adı altında üstünü örtemezsiniz.

Biz direnmeye devam edeceğiz siz duymazdan gelseniz de, biz onurumuzu işimizi savunmaya devam edeceğiz. İşimize geri dönmek için direnmeye davam edeceğiz. Biz haklıyız ve kazanacağız!

DİRENEN ŞİŞLİ İŞÇİLERİ KAZANACAK!

CHP İŞÇİ DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇ!

İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

İŞÇİ MECLİSİ

Sosyal ağlarda paylaşın