Şimdi de Böbreğinde Kist Çıktı! Hala “Hapishanede Kalabilir” Mi Diyeceksiniz?

AKP faşizmin hücrelerinde katledilmeye çalışılan hasta tutsak Ali Osman Köse’nin sol böbreğinde 9 cm’lik bir kist tesbit edildi. 

Kistin böbreğin diğer bölgelerine yayılıp yayılmadığının belli olmadığı ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Ali Osman Köse’nin sağlık durumundaki bu gelişme hakkında bilgilendirme yapılarak, tedavisinin dışarıda yapılabilmesi için bir an önce tahliye edilmesi gerektiği belirtildi.

Hala “Hapishanede Kalabilir” Mi?

Ali Osman Köse, 5 Şubat 2021 tarihinde Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş ve Adli Tıp, tamamen keyfi bir şekilde Ali Osman Köse hakkında  ‘hapishanede kalabilir” raporu vermişti.

Halkın Hukuk Bürosu’nun bu rapora karşı yaptığı itiraz, halen incelenmektedir.

Bu süreçte, Ali Osman Köse, sık sık hapishaneye gidip gelmesi sonucunda Korona olmuştur.

Ali Osman Köse, 10 Mart’ta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hastanesine götürülerek şikayetlerinden dolayı muyaneden geçirildi.

Yapılan tahliller sonucunda kendisine sol böbreğinde büyük bir kist olduğu, acil ameliyat olması gerektiği belirtilmiştir.

HHB: “Tedavisi Dışarıda Yapılmalıdır”

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada bu konuda şöyle denildi:

“Müvekkilimizin yeni hastalıkları teşhis edilmeye, sağlık durumu kötüleşmeye devam etmektedir. Müvekkilimizin sağlık durumu ortadadır. Gerek halihazırda sahip olduğu hastalıklar gerekse böbreğinde oluşan ve acil ameliyat gerektiren 9 cm’lik kistin varlığı müvekkilin hayatını tehdit etmektedir.

Henüz yeni Covit + geçiren müvekkil, ameliyat ve tedavi sürecini hapishane ve hastane arasında mekik dokuyarak geçirmemelidir. 64 yıllık hayatının 37 yılını hapishanede geçiren hasta tutsak Ali Osman Köse’nin bağışıklık sisteminin düşük olması, ameliyat sonrası hapishanede ve sevk sırasında kapabileceği mikrop ve enfeksiyonlar da düşünüldüğünde müvekkilin tedavisinin dışarıda yapılması gerektiği açıktır.”

HHB tarafından yapılan açıklamanın sonunda hasta tutsaklar için mücdeleyi yükseltme çağrısı da yapıldı: “Tüm halkımızı, meslektaşlarımızı Ali Osman Köse ve tüm hasta tutsaklar için verilen mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.
HASTA TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!”

Dev-Gençlilerden Ali Osman Köse İçin Yazılama | HalkınSesiTV
Sosyal ağlarda paylaşın