Şenyaşar Ailesi Direnmeye Halk Tv İkiyüzlülüğe Devam Ediyor

4 yıl önce linç edilerek bir aile neredeyse yok edilmek istendi. Terör örgütü AKP mensubu Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen eşi ve iki evladı için, 600 günü aşkın süredir direniyor Emine Şenyaşar.

600 günü aşkın süredir direniyor Emine Şenyaşar ve CHP cenahı sanki yeni duymuşçasına davranıyor. Bir kaç gündür Halk Tv ekranlarında Suruç’ta yaşanan Şenyaşar ailesi katliamı  ile ilgili yayın yapılıyor. Bu yayın Kılıçdaroğlu’nun Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmesi ile başladı.

İsmail Saymaz Halk Tv’de katıldığı programda hadiseyi olabildiği kadar çarpıtarak ve ailenin 4 yıldır haykırdığı gerçekleri sanki yeni duyuyormuş gibi anlattı. İsmail Saymaz’ın yalanlarına inanan herkes sanki yaşanan katliamı Şenyaşar ailesinin Yıldız ailesinden birinin ölmesi üzerine geliştiğini düşünür.

 Ancak yaşanan İsmail Saymaz’ın anlattıklarının tam tersi şekilde gerçekleşti. Terör örgütü faşist AKP’nin Urfa’da gerçekleştirdiği ne ilk katliamdı bu ne de son. Güruh gibi Şenyaşarların işlettiği züccaciye dükkanına girip saldırıyorlar, silahla insanları yaralıyor bir kardeşi burada öldürüyorlar. Baba ve diğer kardeşi de hastanede linç ederek öldürüyorlar. Bir kardeş ise kaçıp canını kurtarıyor ama bu sefer AKP’nin yargısı devreye giriyor, yaralı şekilde tutuklayıp hücreye atıyor ve 36 yıl hapis cezasına çarptırıyor.

 Bunla ilgili kamera kayıtları, tanık anlatımları, ambülansta yaşananlar var. Hastaneye getirilen Şenyaşar ailesinin 3 yaralısı ile ilgili Yıldız güruhunun polislere “siz karışmayın biz bunları öldüreceğiz” dediğini direnişi takip eden herkes tarafından biliniyor. Halk Tv ve özellikle İsmail Saymaz her ne kadar yaşananları yeni öğrenmiş gibi göstermeye çalışsalar da Emine Şenyaşar ailesinin direnişinden haberdar olmamaları mümkün değildir.

Tüm yayınlarında olayın detayları tüm vahşetiyle anlatılıyor ve dinleyenler büyük şaşkınlık yaşar gibi davranıyorlar. Yani çok çirkin bir ikiyüzlülük sergileniyor Halk Tv ekranlarında.

Vahşet boyutunda gerçekleştirilen katliamı duymayan kalmadı neredeyse ama Halk Tv yani CHP ikiyüzlülüğü olay ile ilgili bilgilere yeni ulaşmış…

Bu ülkede AKP’lilerin birebir işlediği katliamlarda katledilenlerin cesetlerinden tepe olur. Siz neyi yeni duyar gibi yapıyorsunuz?

Milletvekillerinin birebir işlediği söylenen cinayetler sizin de dahil olduğunuz medya tarafından üzeri örtülmeye çalışıldı…

Siz ne kadar yeni duyarmış gibi davransanız da Şenyaşar Ailesinin direnişi geçen hergün güçleniyor. 600 günü aşkın süredir defalarca saldırıya uğradı, Urfa’nın yakıca yazına, ayaz çatlatan kışına aldırış etmedi, tartaklandı ama her gün orda oturmaya devam etti. 

Talebi karşılanmak bir yana, hakkında 15’ten fazla dava açıldı, bir evladını 4 yıl tek kişilik hücrede tuttular… ama Emine Şenyaşar direnişine devam etti. Adalet istedi. Ve öyle haklı bir direnişti ki bu siz de ses çıkarmak zorunda kaldınız.

Şenyaşar ailesi kazanacak.

Katledilen bir baba iki evlat geri gelmeyeceği için adalet asla tecelli etmeyecek belki ama dişiyle tırnağıyla hakkı olan için direnen Şenyaşar ailesi kazanacak. Çünkü direniyorlar.

Bugün Halk Tv’ye sanki yeni duyarmış gibi de olsa yaşanan adaletsizlik haberini yaptıran Şenyaşar  ailesinin direnişidir. 

70’ini aşan yaşıyla bugün Emine Şenyaşar ana direniyor.

Anne Emine Şenyaşar’ın sesine güç vermek bugün adaletten yana olan herkesin görevidir.

Sosyal ağlarda paylaşın