Sendikalı oldukları için işten atılan FZK Mühendislik işçilerinin direnişi, 90.gününde…

Sendikalı oldukları için işten atılan FZK Mühendislik işçilerinin direnişi 90.gününde | Gebze’de bulunan Ziraat Katılım Bankasına bağlı olan FZK Mühendislik’te Özçelik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan ve eyleme geçen 62 işçinin direnişi, 90.gününde devam ediyor.

Ziraat Katılım Bankasının ortak olduğu FZK Mühendislik, 62 işçiyi sendikal örğütlenmeleri dolayısıyla işten çıkarttı..Yaklaşık 220 çalışanın bulunduğu fabrikada 1 yıldır sendikalaşma faaliyeti yürüten işçiler, yetki başvurusunda bulundu. Ardından fabrika yönetimi, çeşitli bahanelerle, pandemi koşullarında işten atmak yasak olduğu halde, işten çıkardı.

İşçilerin tazminatlarını gasp etmek için, bir paravan şirketi kullanarak işçileri kendi kadrosundan çıkaran şirket, sonra da 60 dan fazla işçiyi sokağa attı . Bunun üzerine işçiler Özçelik-İş sendikasında örgütlenerek fabrika önünde direnişe başladı.

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler haklarını alıp işlerine dönene kadar mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirterek dayanışma çağrısında bulundular.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.