Sen bayrağını hazır tut yaşlı kadın, yine gelecekler…

“Benim annem ve babam bu bayrak icin savaştılar”

Faşist Ukrayna askerleri yaşlı bir çiftin evine erzak yardımı için gidiyor…

Kapısına gelen askerlerin Rus askerleri olduğunu sanarak, faşistlerden kurtulduğunu zannedip, dünyayı Hitler faşizminden kurtaran Sovyet ordusunu karşılar gibi, belki de sandığında sakladığı Sovyet Bayrağı kapıp çıkıyor dışarı. Ve askerleri selamlıyor yaşlı kadın.  Çeyizini ilk açan genç kız kadar heyecanlı…

Tüm dünyayı Nazi istilasından kurtaran Sovyet ordusunun askerlerini, kapısını çaldıkları halk nasıl karşıladıysa  öyle karşılamak istiyor Rus askeri sandığı Ukrayna askerini.

Tabii ki faşizmin ahlakı yoktur sözünün tekrar hayat bulduğu anlar yaşanıyor orda. Yaşlı bir kadına yaşatacağı üzüntüyü umursamadan, sadece kendisini kamera ile takip edene kahramanlık pozu vermek için bayrağı alıp çiğniyor faşist. Gloria Ukrayna diye de böğürmeyi unutmadan tabii ki.

 Ukrayna faşistleri ne zaman işkence yapsa, ne zaman katletse attığı slogan aynı, değişmiyor. Yaşlı kadının elinden aldığı bayrağı çiğnerken de aynı sloganı atıyor. Yaşlı kadını hayal kırıklığına uğratarak Ukrayna’yı yaşatacak faşist ! Faşiskler ne kadar da benziyorlar birbirlerine. Ülkemizde de faşistlerin ağzından düşürmedikleri değişmez sloganları vardır ya hani. Nerde faşist katliam varsa duyulan sloganlar aynıdır. Çığlıklara, yanan insanların feryatlarına ya allah bismillah böğürtüsü karışır hep…

Yerdeki bayrağa bakan yaşlı kadın o an yaşadığı şoku hemen atlattıktan sonra ilk işi kendisine uzatılan erzağı geri veriyor. Yaşlı kadının tepkisini beklemiyor ki şaşırıyor o an faşist. Tepkisinin tarihe geçtiğini bilmiyor kadın. Ve “Benim annem ve babam bu bayrak icin savaştılar” cümlesi ile eziyor NATO’nun üstün teknoloji ile donattığı Ukrayna askerini..

  Milyonların sevgilisi olacağını hiç düşünmemiştir yaşlı kadın, kesin.

Ama öyle.

O bundan sonra artık duvarları süsleyecek bir sembol oldu. Berlin Reichstag’a çekilmese de Ukrayna faşizminin yalanlarının orta yerine çaktı proletaryanın kurtuluş umudunun sembolünü…

O “geri gelecekler” umudunun en canlı en heyecanlı hali… “Yine gelecekler”e o kadar inanmış ki yaşlı kadın, geldiklerinde nasıl karşılayacağını dahi planlamış.

Evet yine gelecekler yaşlı kadın, yine gelecekler. Kapınız çalındığında bir gün zaferi müjdeleyecekler yine. Sömürüsüz dünyanın kapılarını aralayacaklar. Dünyada hala sosyalizm umudu için kanıyla canıyla savaşanlar var çünkü. Dünyada devrim için savaşanlar var.

Var olacaklar.

YİTİRMEDİĞİN GİBİ BUGÜNE KADAR YİNE CANLI TUT UMUDUNU.

Sen bayrağını hazır tut yaşlı kadın. Sen bayrağını hazır tut.

Yine gelecekler…

Sosyal ağlarda paylaşın