Selde hayatını kaybedenlerin sayısı Almanya’da 103, Belçika’da en az 20’ye yükseldi

Her geçen gün, Kuzey Avrupa’da etkili olan yağışların devamında yaşanan sel sonrası tablo daha açık görünüyor. Almanya ve Belçika’da can kaybı artmaya devam ediyor. Almanya ve Belçika devletlerinin sele müdahale etmekte yetersiz kalması can kaybının artmasına neden oluyor.

Günlerdir süren yağmur ve fırtına başta Kuzey Ren Vestfalya (NRW) ve Rheinland-Pflanz eyaletleri olmak üzere Almanya’nın batısını vurdu. NRW ile komşu Belçika da selden etkilendi. Almanya’da en az 103 kişi hayatını kaybederken, 50’den fazla kişi de yaralandı. Belçika’da ise 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Almanya’da da çok sayıda insanın da kayıp olduğu bildirilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Can kaybının yanı sıra binlerce ev sel baskınına uğradı. Ulaşım felç oldu, elektrikler kesildi. Telefonlar birçok bölgede çalışmadı. Binlerce ev sular altında kaldı, yıkıldı. Binlerce araba da sular altında kaldı ya da sel alıp götürdü. Tren rayları nehir yataklarına döndü. Barajlar, su bentleri taştı.

Mettman, Ratingen ve Ruhr bölgesinin kentlerinde içme suyu şebekesinin sel sularından etkilenmesinden dolayı vatandaşların suyu kaynatarak içmesi çağrısı yapıldı. Almanya’nın batı kesimlerinde, 165 bin insan elektriksiz kaldı.

NRW’nin başlıca kentleri Köln, Düsseldorf, Essen, Hattingen, Aachen, Düren kentleri başta olmak üzere birçok kent ve kasaba felaketten etkilendi.

Sosyal ağlarda paylaşın