Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu: “Adalet Sağlansın – Ebru ve Aytaç Yaşasın”

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana barolarının da bulunduğu 18 baro 15 haziran günü saat 12.00’de bulundukları illerde eylemde olacaklar.

Bulundukları illerin adliyelerinde, barolarında yapacakları açıklamalarla ölüm orucu direnişindeki Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için adalet isteyecekler.

Sadece bir kaç gizli tanık ve itirafçı-iftiracı ifadeleri ile tutuklanmalarına rağmen yaptıkları savunma ile tahliye olduktan sonra aynı gün aynı mahkemeye tutuklama kararı çıkartılmıştı. Tahliye veren mahkemenin 10 saat sonra dosyaya tek bir harf ilave edilmemiş olmasına rağmen tutuklama kararı çıkartmasının  mahkeme heyetine tehdit geldiğini çok açık gözler önüne seriyordu. Tüm dünyadan katılımın olduğu mahkemede yaşanan hukuksuzluklar, keyfilikler mahkeme heyetinin ne olursa olsun ceza vermeye kurulu olduğunu gösteriyordu. Nitekim AKP iktidarının böylesi hukuksuzca kararları almasını gerektiren durumlarda kullandığı cübbeli celladı Akın Gürlek de davaya bu yüzden atanmıştı. Ve tam 159 yıl hapis cezası verildi.

Avukatlar Direnişe Geçti ;

Sadece kendilerine  yapılan haksızlıklara değil aynı zamanda müvekkillerine yapılan adaletsizliklere karşı da aynı müvekkilleri gibi direnmeye karar veren avukatlar başladıkları açlık grevini daha sonra ölüm orucuna dönüştürdüler. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın halen devam ettirdikleri ölüm orucu direnişi kritik aşamada.

Yarın yani 15 haziran Pazartesi günü baroların yapacağı açıklama avukatların yaşamaları için meşru ve yasal taleplerinin karşılanması için olacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.