Sarıyer… Gazi… Küçükarmutlu… Tencere Tava Eylemleri Sürüyor:

Ölüm orucu direnişini sürdüren Mustafa Koçak’ın ve Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi için İstanbul’un yoksul gecekondu mahallelerindeki eylemler devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Okmeydanı ve Çayan Mahallesi’nde başlayan tencere tava eylemleri bu hafta da Sarıyer, Gazi ve Küçükarmutlu’da devam etti.

Sarıyer’de Dev-Gençlilerin Önderliğinde Tencere Tava Eylemi!

Dev-Genç’liler Sarıyer’de mahalle halkıyla yaptıkları tencere tava eylemleriyle Ölüm Orucu direnişlerini selamladılar.

Dev-Genç tarafından eyleme ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bizler diyoruz ki, … Ne olursa olsun her gün daha da fazla insana ulaştırmalıyız bu onurlu sesleri.

Bu amaçla, hafta içerisinde örgütlediğimiz tencere-tava eylemlerine bir de Sarıyer’de yaptığımız tencere tava eylemini ekledik.

Halkımız evlerinden çıkamazken Grup Yorum ve Mustafa Koçak için; özgür tutsaklar için kendi imkânlarıyla ses çıkarabilmenin, ışık yakıp söndürebilmenin mutluluğunu yaşarken bizler de ne koşulda olursa olsun halka gidebilmenin ve direnişlerin halkla bağını örebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İnanıyoruz ki bugün tencere-tavayla çıkarılan sesler yarının gümbürdeyen haykırışları olacak.

Tüm halkımızı bulundukları her yerden tencere-tava eylemlerine destek vermeye ve direnişler için ses çıkarmaya çağırıyoruz!”

Gazi, Küçükarmutlu: Talepler Kabul Edilsin

Küçükarmutlu’da akşam saatlerinde yapılan tencere tava eyleminde Mustafa Koçak için adalet istendi, Grup Yorum’un taleplerinin kabul edilmesi istendi.

İstanbul Gazi mahallesi’nde 27 Mart’da yapılan tencere tava eyleminde, bir grup mahallede dolaşarak ölüm orucu direnişini anlattı, direniş sloganlarla selamlandı. Halk pencerelerinden eyleme destek verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.