Sanatçı, Aydın ve Milletvekilleri’nden Açıklama; “Adil yargılanma taleplerini duyurmak için daha çok ses çıkarmalıyız”

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi’nin önünde sanatçı, aydın ve milletvekilleri buluştu. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile görüşme istekleri de kabul edileyen sanatçı Menderes Samancılar, Avukat ve Şair Eşber Yağmurdereli ve HDP milletvekili Leyla Güven hastane önünde açıklamada bulundu.

HDP milletvekili Leyla Güven, “Haykırmak zorundayız, Ebru ve Aytaç yaşasın derken bir olmak zorundayız. Halklara faşizm dayatılıyor ama Türkiye halkları bunu hakketmiyor. 12 Eylüllerden bugüne çok ağır bedel ödemiş olan Eşber abi yanımda. O devrimci ruh mutlaka kazanacak. Herkesin eşitçe, özgürce yaşayabileceği sistemi yaratacağız. Ebru ve Aytaç’ı yitirmeden bir araya gelmeliyiz, devlete bu sesi duyurmalıyız. Devlet böyle bir olay yokmuş gibi yaklaşıyor, yok sayıyor. Geç olmadan el ele verelim, tecride de her türlü baskıya hayır diyelim. Bu mümkündür buna gücümüz var” dedi.

Sanatçı Menderes Samancılar da avukat Ebru Timtik’in gönderdiği mesajı okudu. Timtik mesajında hastanede  tutulduğu kötü koşullara dikkat çekerek, “Hapishanede daha rahatmışım” dedi.

Avukat Eşber Yağmurdereli de Adalet Bakanı’na seslendi, “Bu insanları derhal bıraksınlar, özgür kalsınlar, özgür yargılansınlar” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.