Sanat Alanındaki Kurumlardan Açlık Grevindeki Grup Yorum’a Destek

İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması ve Konser yasaklarının sona ermesi için dönüşümlü açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri, açlık grevi içinde çalışmalarını sürdürüyorlar.
Grup Yorum üyeleri, sanat alanındaki kurumları, tek tek sanatçıları ziyaret ederek direnişi ve taleplerini anlatıyorlar. Bazı kurumlar ve sanatçılar da İdil Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek direnişe ve taleplere destek veriyorlar.

MESAM, İDİL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE:

MESAM Yönetim Kurulu üyeleri Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Grup Yorum tarafından bu ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bugün İdil Kültür Merkezimize MESAM Yönetim Kurulu üyeleri geldi. Taleplerimizi anlattık onlar da bu direnişe destek vereceklerini, sanatımızı özgürce yapabilmenin koşullarını yaratmada yanımızda olacaklarını, talepler doğrultusunda görüşmeler yapacaklarını ifade ettiler.”

GRUP YORUM, MÜYORBİR’DE:

Açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri, müzisyenler birliği MÜYORBİR’i ziyaret ederek, MÜYORBİR yönetiminden sanatçı Onur Akın’la görüştüler. Onur Akın ziyarette yaptığı açıklamada, baskılar, yasaklara değinerek bunlara karşı mücadelenin yanında olduklarını belirtti.
Grup Yorum üyeleri de şöyle dediler:
“Halkın sanatçıları olarak halktan yana müzik yapan sanatçılara çağrımızdır: Birlikte mücadele etmeliyiz, Bu direniş hepimizin direnişi.”

GRUP YORUM ÜYELERİ, TÜLAY ÇAL’IN YANINDA

Açlık grevi direnişinin 24. günündeki Grup Yorum üyeleri, bir başka direnişi ziyaret ettiler.
Grup Yorum emekçileri, işten atılan ve işi için direnen İBB Sosyal Tesis işçisi Tülay Çal’ın yanındaydılar. Direnişinin 73. gününde olan Tülay Çal’ın işe geri alınması talebini desteklediklerini belirttiler.
“Mücadelemiz ortak, adalet istiyoruz!” diyen Grup Yorum üyeleri, tüm direnişlerin aynı hedefe yönelik olduğunu, adalet isteğinin ortak bir istek olduğunu belirttiler.

Sosyal ağlarda paylaşın