Sami Elvan,”Emri ben verdim diyen yargılanmıyor, ben yargılanıyorum”

İstanbul(GHA)

2013 yılında İstanbul’da yaşanan Gezi Parkından sonra çıkan Haziran Ayaklanması sırasında polis tarafından ateşlenen bir göz yaşartıcı gaz kapsülüyle başından vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti. Berkin Elvan’ın anne ve babası, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan, yıllardır devam eden hak arama mücadelelerinde henüz sonuç alamamışken, şimdi de Faşist Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanmaya başladılar.

“Emri ben verdim diyen yargılanmıyor, ben yargılanıyorum”

Berkin Elvan’ın anne ve babası, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’ın Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandığı dava devam ediyor. Elvan, “Emri ben verdim diyen yargılanmıyor, ben yargılanıyorum” şeklinde tepkisini dile getirdi.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Baba Sami Elvan yaptığı savunmada Türkiye’deki çarpık adalet sistemine vurgu yaparak, ‘Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Söylediğimiz sözlerin arkasındayız. Biz evladımızı kaybettik, haklı davamızda yargılanıyoruz. Ben haklıyım. Beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Anne Elvan ‘HAKLI DAVAMIZDA YARGILANIYORUZ’

Anne Gülsüm Elvan mahkemede, “Ben hakaretten yargılanıyorum. Ancak ben hakarete uğradım. Benim uğradığım hakarete ilişkin hiçbir işlem yapılmamaktadır. Emri ben verdim diyen yargılanmıyor, ben yargılanıyorum. Cumhurbaşkanı olması yargılanmasına engel mi? Olayda ben mağdur edildim, yargılanmam mağduriyetime neden olmaktadır. Beraatimi istiyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’ın avukatı Caner Kartal ise, şunları söyledi: “Önce dosyaya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Vedat Şörli kararı sunmuştuk, mütalaadan önce bu kararın dikkate alınmasını talep ediyoruz. Müvekkillerin evladı katledilmiştir, sanık polis de olası kastla öldürmeden ceza almıştır. Karar da kesinleşme aşamasındadır, katılan ’emri ben verdim’ demiştir. Müvekkiller de bu hususu anlatmıştır. Herhangi bir hakaret kastı olmadığı gibi ifade özgürlüğü kapsamındaki sözlerdir. malumun ilanıdır, kendi duygularını ifade etmişlerdir, müvekkillerin beraatını talep ediyoruz.”

Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın