Sahiplenmenin Sonucu: Gökhan Yıldırım Yeniden ATK’da…

Adli Tıp Kurumu’nun verdiği tahliye kararı doğrultusunda tahliye edilen ancak daha sonra faşizmin polisi ve yargısı tarafından tekrar tutuklanan Ölüm orucu gazisi Gökhan Yıldırım, yeniden Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Gökhan Yıldırım, 256 gün süren bir ölüm orucundan çıkmıştı.
Bundan kaynaklı sir çok sağlık sorunu vardı.
Silivri Hapishanesi’nde tedavisinin yapılabilmesi ise mümkün değil.
Gökhan Yıldırım’ın yeniden tahliye edilmesi için bir süredir TAYAD’lı Aileler tarafından haftalardır sürdürülen kampanyanın, Halkın avukatlarının girişimlerinin sonucunda Gökhan Yıldırım yeniden ATK’ya sevkedildi.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından 25 Nisan günü yapılan açıklamada Yıldırım’ın ATK’ye sevkedilmesi ile ilgili olarak şunlar belirtildi:

“MÜVEKKİLİMİZ GÖKHAN YILDIRIM ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ! SAĞLIK İLE TEDAVİ HAKKI UYGULANMALI VE GÖKHAN YILDIRIM TAHLİYE EDİLMELİDİR!


Müvekkilimiz Gökhan Yıldırım, 256 gün boyunca ölüm orucu direnişini sürdürdükten sonra Adli Tıp Kurumu’nun da verdiği “hapishanede kalamaz” raporuyla birlikte infaz erteleme kararıyla tahliye edilmiştir.
Daha sonra 22 Kasım 2022 tarihinde soyut istihbari bilgiler, Twitter paylaşımlan gibi gerekçelerle “toplum güvenliği için tehdit oluşturduğu” iddia edilerek infaz erteleme kararı kaldınlmıştır.

23 Kasım 2022 tarihinde bu karara karşı yaptığımız itiraz, Tekirdağ İnfaz Hakimliği tarafından kabul edilmiştir. Tekirdağ İnfaz Hakimliği; verdiği kararda Gökhan Yıldınm ile ilgili Twitter paylaşımlannın tahliye öncesi de yapıldığını, istihbari bilgilerle ilgili hiçbir somut delilin olmadığını gerekçe göstererek itirazımızı kabul etmiştir. Fakat karara karşı yapılan savcılık itirazı sonucunda Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi, siyasi bir kararla savcılığın itirazını kabul etmiş ve Gökhan Yıldınm’ın tahliyesini engellemiştir. Müvekkilimiz Gökhan Yıldırım, 23 Kasım 2022 tarihinden bu yana Silivri Kapalı Hapishanesi’nde tutulmaktadır.
256 gün süren ölüm orucundan kaynaklı olarak ciddi sağlık sorunları olan müvekkilimizde kalıcı hasar riski çok yüksektir.
Gökhan Yıldınm’ın ayak parmaklarında his kaybı devam etmektedir.
Müvekkilimizde denge problemi ortaya çıkmış ve sürekli olarak ayakta yanma-batma nedeniyle şiddetli ağnlar yaşamaktadır.
Hapishane koşullannda müvekkilimizin tedavi edilebilmesi mümkün değildir. Gökhan Yıldırım’a fizik tedavi görmesi uygundur” raporu verilmesine rağmen, kendisine tedaviye en erken 1,5-2 yıl sonra başlayabileceği, çünkü sıra olduğu söylenmiştir. Yine parmaklardaki his kaybının, sinir hasarının boyutunun anlaşılabilmesi için doktor tarafından MR çekilmesi istenen müvekkilimize ortalama 1 yıl içerisinde sıra gelebileceği söylenmiştir. Sakat kalma ihtimali bulunan müvekkilimizin sağlık ve tedavi hakkı açık şekilde ihlal edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Adli Tıp Kurumuna sevk edilen müvekkilimizin sağlığı, hapishanede kalabilecek durumda değildir!
Sağlık ve Tedavi Hakkı Yerine Getirilsin!
Gökhan Yıldırım Tahliye Edilsin!
HALKIN HUKUK BÜROSU”

Sosyal ağlarda paylaşın