Rusya Devlet Duması LGBTQ propagandasını kanunla yasakladı!

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, eşcinselliği özendiren içerikte propagandayı yasaklayan bir yasayı oybirliğiyle kabul etti. Söz konusu kanun eşcinsel ilişkileri “teşvik etmeyi veya övmeyi” ve “normalmiş gibi göstermeyi” suç sayıyor. Yasayı ihlal edenle ağır para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Perşembe günü yayınlanan belgeye göre, yaklaşık 400 vekil insan doğasına aykırı cinsel sapkınlıklar, pedofili için propagandayı yasaklayan yasa aynı zamanda cinsiyet değiştirmenin propagandasını da suç olarak kabul etti. Propagandanın küçüklere yönelik olanı ile yetişkinlere olanı farklı şekilde cezalandırılacağı açıklandı. Yasa ayrıca LGBT hakkında haberlerin medyada, internette, reklamda, edebiyatta, sinemada ve işitsel hizmetlerde yayılmasını yasaklıyor.

Yasaya göre, eşcinselliği öven içerikli filmlerin Rusya’da gösterilmesi imkansız olacak. Ayrıca kanun, yasağı ihlal eden içerikli ithal malların da dahil olduğu malların satışını yasaklıyor. 18 yaşından küçük gençlerin ücretsiz şekilde yayılan LGBTQ ile ilgili içeriklere erişimi bu yasayla engellenmiş olacak.

Rusya Devlet Duması başkanı Vyacheslav Volodin, Telegram kanalında şöyle yazdı:

“Karar çocuklarımızı, ülkenin geleceğini, ABD ve Avrupa devletlerinin yaydığı karanlıktan koruyacaktır. ” Bizim kendi geleneklerimiz ve değerlerimiz var. “

Duma’daki (Alt Meclis) bir toplantıda Wolodin, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’ın daha önce milletvekillerine hitap ettiğini ve onları yasa tasarısını geri çekmeye çağırdığını söyledi. Eşcinsel ilişkilerin desteklenmesine yönelik oybirliğiyle kabul edilen yasak, “Blinken’a en iyi yanıt”tır dedi.

İhlaller ağır para cezasıyla karşı karşıya. Örneğin, çocuklar arasında internette ve medyada LGBTQ propagandası için, ceza 400.000 ruble yani yaklaşık 6200 Euro. Bu ceza 5 milyon rubleye kadar yükselebilecek, yani yaklaşık 80 bin euro.  Yasaya uymayan yabancılar 400.000 rubleye kadar para cezasının yanı sıra 15 gün hapis cezası ve ardından ülkeden sınır dışı edilmeleri de mümkün olacak.

Sosyal ağlarda paylaşın