Grup Yorum: Bahar’a İşkencesi Faşizmin Yüzüdür!

Türkiye (GHA)

Grup Yorum, tutuklu üyesi Bahar Kızılaltun’un Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi’nde maruz kaldığı insanlık dışı muamele ve işkenceyi kınayan bir açıklama yaptı. Bahar Kızılaltun’un kolunu arama bahanesiyle koğuşa giren gardiyanlar tarafından kolu kırıldı. Bahar Kızılaltun’un ve birlikte kaldığı Zeynep Karakoç’un hücrelerine baskın düzenleyen 5 gardiyan, Bahar’a acımasızca işkence uyguladı. Bu işkence sırasında Bahar’ın kolunu kıran gardiyanlar, ardından hiçbir şey olmamış gibi koğuşu terk etti. Ancak Bahar’ın arkadaşlarının ısrarıyla Bahar hastaneye götürüldü.

Yapılan yazılı açıklamada, Bahar Kızılaltun’un, hastanede gördüğü muayenelerde, kolunun kırığının iyi yerleşmediği ve acil bir şekilde ameliyat olması gerektiği bilgisini aldı. Ancak gardiyanlar, Bahar’ın sağlık durumunu umursamadı ve hafta sonu, seçim tatili gibi gerekçelerle 5 gün boyunca hastaneye götürülmedi. Bahar’ın yaşadığı bu zorlu süreçte, gardiyanlardan birinin tehditleriyle de karşılaştığı belirtildi.

İskenceci Kadın Gardiyanlar

Açıklamada, Hülya Aydın Çiftçi adlı gardiyanın, Bahar’a “dün sol kolun acıyordu bugün de sağ kolunu acıtacağım” şeklinde tehditler savurduğu ifade edildi.
Grup Yorum, Bahar Kızılaltun’un başına gelenlerden gardiyanları sorumlu olacağını belirtirken, işkenceye uğrayan Bahar’ın derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Bahar’ın yaşadığı işkenceyi dünya kamuoyuna duyurmak için videolar çekme çağrısı yapıldı.

39 yıldır baskılara boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz

Grup Yorum açıklamasında, 39 yıldır baskılarla, tutuklamalarla ve işkencelerle mücadele ettiklerini ancak asla sanatlarını yapmaktan ve halkın sesi olmaktan vazgeçmediklerini vurguladı. Özellikle, Bahar Kızılaltun’un yaşadığı bu zorlu süreçte bile mücadeleye devam edeceklerini ve halkın sesini tüm dünyaya duyuracaklarını belirtti.

Grup Yorum’un açıklaması, işkenceye karşı birlik ve dayanışma çağrısı yaparken, faşizme karşı direnişlerini sürdüreceklerini bir kez daha dile getirdi. Grup Yorum, halkın sanatını yapmaya ve gerçekleri anlatmaya devam edeceğini belirterek, “Grup Yorum Halktır Susturulamaz!” sloganıyla mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın