RTÜK Başkanı: “Erdoğan’ın Talimatını Emir Telakki Ederiz.. SUNUCULAR YORUMSUZ HABER BÜLTENİ SUNABİLİRLER”


RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı, “Salgınla Mücadele Sürecinde RTÜK” konulu video konferansta, televizyon kanallarının haber bültenlerini sunan medya mensuplarına “Buradan uyarıyorum, normalde kanuna göre yorum yapması mümkün değildi. Gerçekten bu işi iyi yapan arkadaşlarımızın yorumlarını engellemeyelim diye biz de diğerlerininkini engelleme adına karar almıyoruz. Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler.” diyerek tehdit etti.

Şahin şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini idda ediyor. “Ben geldiğim günden beri bana kimse talimat vermedi. Kendi aldığım eğitim, dünya görüşüm ve sorumluluğum çerçevesinde ne yapmam gerektiğini bilen bir insanım.” diyerek şimdiye kadar verdiği kararları savunuyor. Erdogandan talimatı gelmesi durumunda “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” diyerek açıklamada bulundu.

RTÜK Başkanına sormak gerekiyor “Kendi aldığı eğitim, dünya görüşü ve sorumluğu” çerçevesi nasıl bir dengede. Sevda Noyanın Ülke TV´de “Benim listem hazır, bizim aile en az 50 kişi götürür” açıklamasında ABARTILICAK birşey bulamamıştı RTÜK Başkanı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.