PSAKD Sarıyer Şubesi Yöneticileri Beyhan Gün ve Şimal Deniz’e
SÜRGÜN SONRASI İŞKENCE!

Ülkemizde, faşizmin hapishanelerinde Sürgün-sevk demek, işkence demektir.
Sevkin kendisi bir işkencedir; fakat bunun ötesinde, her tutsağı götürüldüğü hapishanede yine işkence beklemektedir.
İşkencenin gerekçesi rdöneme göre farklı farklı olabilir; ama işkencenin yapılması değişmez.
Son sevklerde de bu kural değişmedi.
PSAKD Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve PSAKD Sarıyer Şube Saymanı Şimal Deniz`e götürüldükleri Antalya Manavgat S Tipi Hapishanesi’nde işkence yapıldı.
TAYAD’LI AİLELER tarafından bu konuya iliskin acıklamada şunlar belirtildi:

“AKP faşizminin halka olan düşmanlığı her geçen gün daha büyük katliamlar ve saldırılarla ortaya çıkmaktadır. Bu saldırıların bir biçimi de hapishanedeki Özgür Tutsakları işkenceyle sürgün etmektir. AKP faşizmi susturamadığı en az 40 özgür tutsağı memleketin dört bir yanında ki 14 ayrı hapishaneye dağıtmış, ailelerinden uzaklaştırmıştır. Sürgün başlı başına bir işkencedir. Bu işkenceyle yetinmeyen faşizm, zorla sürgün ettiği Özgür Tutsaklara götürüldükleri hapishanelerde de saldırmakta, işkenceyi boyutlandırmakta ve yeni insanlık suçları işlemektedir.
Marmara (Silivri) Hapishanesi’nden 21 Mart günü Antalya Manavgat S Tipi Hapishanesi’ne sürgün sevk edilen Özgür Tutsak Beyhan Gün’ün ailesinin bizlere ulaştırdığı haberlere göre; Manavgat S Tipi Hapishanesi’nde 27 Mart Pazartesi günü arama adı altında Özgür Tutsakların hücrelerine girilerek peçeteler ve tuvalet kağıtları toplanmış, tutsaklar buna karşı çıktıkları için kadın ve erkek gardiyanlar tarafından işkenceyle saldırıya uğramışlardır. Saldırıda Beyhan Gün kafasına vurulduğu için bayılmış ve revire götürülmüştür. Şimal Deniz ise saçından sürüklenerek süngerli odaya götürülmüştür.

Gardiyanlar, peçetelerin toplatılmasının gerekçesi olarak hücrelerde bulunan ve 24 saat açık olan “kameraların peçetelerle kapatıldığı için” olduğu söylemiştir. Tutsaklar “Siz peçeteleri de alsanız biz bir bez parçasıyla kameraları yine kapatırız, hücrelerimizin 24 saat gözetlenmesi başlı başına bir işkencedir ve ahlak dışıdır.” diyerek karşı çıkmışlardır. Gardiyanlar bunun üzerine bu saldırılar sırasında kolunda sakatlık olan Beyhan Gün’e kolunu kırarız tehdidinde bulunmuşlardır.

Bu saldırılar yaşandığında zorla sürgün sevk edildikleri ve bulundukları hapishanede ayrı ayrı hücrelerde tutuldukları için bir haftalık açlık grevinde olan Özgür Tutsaklar Beyhan Gün, Şimal Deniz ve Rukiye Serçe saldırıdan sonra bir araya getirilmiştir.

AKP faşizmi susturamadığı Özgür Tutsakları sürgün sevklerle, hapishanelerde tek tek tutarak, tecritle, tehditle ve işkenceyle teslim almaya çalışmaktadır. Bugüne kadar onlarca kez, onlarca tipte hapishanelerle, tehditlerle, tecritle ve işkencelerle başaramadığı halkı teslim alma politikasını bugünde başaramayacaktır. Çünkü bu ülkede direnen Özgür Tutsaklar vardır ve faşizme karşı mücadele sürmektedir. Bizler de TAYAD’lı Aileler olarak önce evlatlarımızı sonra onların mücadelelerini omuzluyor ve sürdürüyoruz.

Evlatlarımızın başına gelebilecek en ufak olumsuz durumdan Manavgat S Tipi Hapishanesi idaresi sorumludur. Manavgat S Tipi Hapishanesi sorumlularını uyarıyoruz, işkence insanlık suçudur ve zaman aşımı yoktur. Evlatlarımıza yapılan her türlü işkencenin hesabını soracağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın