Provokatör kukla : Polonya’ya düşen füze Ukrayna’ya ait değil 

Geçtiğimiz günlerde Polonya topraklarına düşen bir füze iki Polonyalının canını aldı. Emperyalizmin güdümündeki medya derhal provokatif haberler yaparak füzenin Rusya tarafından gönderildiğini iddia etti. Eğer bu iddia doğrulanırsa NATO üyesi bir ülkeye yapılmış bir saldırı olarak kabul edilecekti çünkü. NATO üyesi ülkelerden herhangi bir ülkeye yapılan her hangi bir eylem, tarihi boyunca emperyalizmin saldırı ve katliam aracı olan NATO ülkelerine yapılmış saldırı sayılıyor. 

Yaşanan olayın ardından çok zaman geçmeden Rusya, füzenin kendileri ile ilgisinin olmadığını duyurdu. Bu açıklamayı bir çok ülke de doğruladı. ABD emperyalizminin Başkanı Joe Biden da Polonya’daki patlamaya Ukrayna hava savunma sistemine ait füzesinin neden olduğunu söyledi.

Emperyalizmin kuklası Zelensky, Polonya’ya düşen füzeden bir NATO desteği çıkartmak peşinde. Patronu ABD emperyalizminin başkanı dahi füzelerin Rusya ile ilgisi olmadığını duyursa da o hala provokasyonu sürdürmeye çalışıyor. Nazi özentisi faşist Zelensky, Polonya’ya düşen füzenin Ukrayna’ya ait olmadığını ileri sürdü ve “Soruşturmaya biz de dahil olmalıyız. Ukraynalı yetkililere patlama bölgesine girme izni verilmeli” dedi.

Tabii ki emperyalizmin kuklası Zelensky’nin hiç bir sözünün kıymeti yok. Yaşananın ne olduğu biliniyor. Ancak ülkesini emperyalizme peşkeş çekmek ve Rusya’nın kuşatılması için her türlü alçaklığı yapan Zelensky yalanı sürdürmeye devam ediyor. 

Polonya Başbakanı Morawiecki bile Polonya topraklarına düşen füzenin Ukrayna’dan fırlatıldığını doğruladı. Morawiecki, “Rusya’ya karşılık veren Ukrayna kuvvetleri, kendilerini savunmak için füze fırlattı. Bunlardan biri yanlışlıkla Polonya topraklarına düştü” dedi. Ancak kokain müptelası, işbirlikçi faşist Zelensky provokasyondan umudunu kesmiş değil. Yalan söylemeye devam ediyor….

Sosyal ağlarda paylaşın