Polisten Avukatlara Saldırı

Geçtiğimiz hafta içinde Diyarbakır ve Urfa barosuna kayıtlı avukatların gözaltına alınması ile ilgili meslektaşlarının yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

Kapı önünde cübbeleri ile toplanan avukatlara polis pervasızca saldırıyor. Videodan da açıkça görüneceği üzere, Avukatların adliyesinde, güvenlik almak dışında hiç bir yetkisi olmaması gereken polis çok rahat bir şekilde avukatları kovuyor, dışarı atıyor…

Hiç bir yerde yaprağın kıpırdamamasını isteyen AKP iktidarı kafasını nereye çevirse polisini saldırtacak bir olayla karşılaşıyor. Hangi ölçekte, hangi sebeple olursa olsun eylem yapılmasının önüne geçmeye, engel olmaya çalışıyor. Hiçbir demokratik hakkın kullanılmasına tahammülü yok.

. AKP’nin polisi her türlü keyfiliği yapacak, meslekleri gereği her zaman polisle iç içe olmasına rağmen avukatların evine işyerine gece yarısı baskın düzenleyerek gözaltına alacak ama kimse bu yasa tanımazlığı, bu hukuksuzluğu anlatmayacak, bunu istiyor AKP!

Avukatların dokunulmazlığı, cübbe dokunulmazlığı hak getire! Artık hukuk devleti görüntüsüne bile gerek duymuyor faşizm. Yaşanan polis saldırısında gözaltına alınan avukat olup olmadığı bilinmiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.