Polisin Sokak Ortasında Başından Vurduğu Genç Hayatını Kaybetti

Samsun’da bir kontrole yakalanmamak için kaçtığı iddia edilen 17 yaşındaki genç polis tarafından yakalandı. Yakalandıktan sonra başından vurularak yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını yitirdi.

Samsun’un Atakum ilçesinde 23 Aralık’ta yaşanan olayda, 17 yaşındaki Yaşar Alperen Savaş, polis uygulamasından aracıyla kaçtı. Polisin takip ettiği Savaş’ı, komiser yardımcısı yakaladı.

Yakalayan polis verdiği ifadede yanlışlıkla genci başından vurduğunu iddia etti. Benzer olayların bir çoğunda polis aynı ifadeyi verir. Fakat her ne hikmetse  hep yakalanan yada kaçan gençler vurulur yanlışlıkla. Hiç kendilerine isabet etmez yanlışlıkla ateş alan kurşunlar.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Savaş, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün gece hayatını kaybetti. Savaş’ın ehliyeti olmadığı için polis uygulamasından kaçtığı ileri sürüldü.

17 yaşındaki genci vuran polis gözaltına alındı ve sevkedildiği mahkemece serbest bırakıldı. Artık ülkemizde halkın evlatlarını vuran polisler bir tek gün bile tutuklu kalmıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.