Polis: “Grup Yorum’un burada olmasını istemiyoruz. Adıyaman’dan gitmesini istiyoruz…”

Ülkemizde 6 Şubat’ta yaşandıktan sonra katliama dönüştüğü deprem bölgelerinden Adıyaman’da bulunan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül ile röportaj yaptık. Deprem sonrası AKP faşizminin onbinlerce halkı ölüme mahkum ettiği Adıyaman’da bulunan Rezzan Şengül bölgeden çok çarpıcı gerçekleri anlattı.

Röportaj esnasında TEM Siyasi şube polislerinin tacizi yaşandı. Rezzan Şengül, siyasi şube polislerinin, Grup Yorum orada olduğu süre boyunca halka baskı uyguladığını dile getirdi.

Grup Yorum’un gönderilmesi için mahalle halkına ve Zülfikar Yılmaz’ın ailesine baskı yapan TEM siyasi şube polislerine cevap: Grup Yorum burada bizimle, halkın dayanışmasına destek oluyor. Onlar bizim evlatlarımızdır, bizim çocuklarımızdır, onlar bizim kardeşlerimizdir… ONLAR BİZİM SANATÇILARIMIZDIR!

Grup Yorum üyesi Rezzan Şengül polisin baskılarına rağmen hiç bir şekilde halkın polise taviz vermediğini hatta onlar bizim çocuklarımız diyerek sahiplendiklerini belirtti.

Röportajın bu kısmını önemli buluyoruz. Grup Yorum Emekçisi Rezzan Şengül ile yaptığımız röportajdan halkın sanatçılarının halk tarafından her koşulda sahiplenildiğini gösteren kısmını tekrar yayınlıyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın