Peru Anti-Emperyalist Cephe: ”Şan ve Şeref Sosyalist Helin Bölek’e! ”

Helik Bölek’in şehit düşmesi üzerine yapılan eylemler, açıklamalar devam ediyor.

Tüm dünya halkları korona virüsü gündemiyle meşgul edilmek istense de Türkiye’de bir sanatçının, ”özgürce sanatını yapabilmesi için ölüm orucunda şehit düşmesi” ülkemiz ve dünyanın bir çok bölgesinde duyuldu, sahiplenildi.

Sanatçılar, yazarlar, siyasetçiler, milletvekilleri, siyasi partiler, işçiler, şairler, … hatta çocuklar. Helin için tepkilerini dile getiren on binler. Bir açıklamada Peru Anti-Emperyalist Cephe’den geldi. Açıklamayı yayınlıyoruz:


Şan ve Şeref Sosyalist Helin Bölek’e! 

“Ölüm herkese gelse de, Taishan Dağı’ndan daha ağır veya tüyden daha hafif olabilir. İnsanların çıkarları için ölmek Taishan Dağı’ndan daha ağırdır, faşistlere hizmet etmek ve sömüren ve ezenler için ölmek, kuş tüyü.”

Yoldaş Helin Bölek, sosyalizm mücadelesinde, sanatı, Türkiye’de ve emperyalizmde ezici devlete karşı halkın hizmetinde mücadelenin bir aracı olarak kullanan, kuşkusuz zihni halkın çıkarları ve büyük çoğunluğun acısı üzerine sabitlenmiştir.

Helin, Grup Yorum’a yönelik aşağılık siyasi zulme karşı mücadele ve 21. yüzyılda emperyalizmin ve gericilerin günün 24 saati inkar etmeyi bırakmadığı, zor mücadele içinde halk tarafından fethedilen düşünce, ifade ve görüş özgürlüğünün, temel hakların savunulmasıyla uğraşmıştır.

Yoldaş Helin halkın çıkarları için öldü, ölümü onurlu ve Taishan Dağı’ndan daha ağır.

Güney Amerika topraklarından Türkiye kardeş halkımıza, böyle bir kayıp ve neden olduğu açık acıdan dolayı Grup Yorum üyelerine en derin keder ve başsağlığı ifadelerimizi göndermek istiyoruz, özlediğimiz yeni bir dünya için, bizimkilerle ortak bir neden ve sarsılmaz mücadelemizin bir nedeni için savaşmaya devam etmek için acıyı nasıl güçlendireceklerini bileceklerinden eminiz.

Helin’in ölümü, gerici Türk devletinin kaçınılmaz sorumluluğunun yanı sıra, onu sürdürenlerin, emperyalizmin ve uşaklarının, halkın yargılanma ve cezalandırma hakkına sahip olduğu bir ölümle birlikte, Türkiye halkının tarihine kazınmış olarak kalacaktır.

Şan ve Şeref Sosyalist Helin Bölek’e! 

Peru, 3 Nisan 2020 

MOVADEF

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.