Paylaşılan Açlık Büyütüyor Direnişi… Paris ve Londra’da Bir Direnişin Günlüğü…

Sessizlik ve korku hakim kılınmış, direnmek bu koşullarda imkansızlaşmıştı… Böyle buyuruyordu yenilginin ve umutsuzluğun teorisini yapanlar. Böyle buyuruyordu faşizmin cellatları. Yaşam kutsaldı, hiçbirşey için ölmeye değmezdi ama yaşanacak bir ülke bırakmıyordu zaten faşizm, yaşanacak bir dünya bırakmıyordu emperyalizm.

Ya yok olacağız ya da direnecek umut olacağız! diyenler çıktı bir kez daha ülkemiz hapishanelerinden, boranlar, kuşandılar alın bantlarını.. Biri Sibel biri Gökhan..

Faşizmin halkları teslim almak adına uyguladığı tüm çabalar boşunaydı artık.

yoldaşlar, ey!

artık lüzum yok fazla söze:

bakın göz göze

Bir direnişti başlamıştı artık, bu ses bir çığlığa dönüşmeli dedi yarenleri Sibel’in ve Gökhan’ın.. Ve direnişin sesi Avrupa’ya uzanıyordu. Binlerce kilometre uzaktan paylaşılacaktı açlık. Fransa’dan Zehra Kurtay, Londra’dan Sinan Ersoy bir aylık destek açlık grevine başladıklarını açıkladı. Gün gün direnişlerini yazdılar.. Ajansımız bu direniş günlüğünden bazı kesitleri okurlarıyla paylaşıyor:

Açlık grevi direnişimize başladık.

Artık Sibel’imiz ve Gökhan’ımız ile açlığımızla da beraber yürüyeceğiz. Bir ay süreyle bu büyük direnişin Avrupa’da ki sesi olacağız

Ne mutlu bize.

Biz, 26 Şubat günü ailelerimize beraber yaptığımız kına törenimizle başlamış olduk direnişimize. Kına murattır Anadolu’da. Ve başlanan her direnişte kına, biz devrimciler tarafından ellerimize yakılır. Biz de, Umudumuz kalsın avucumuzda diye bir yıldız kondurduk kınalarken elimizi…

Ve ilan ettik direnişimizi.

Bu sözlerle 26 Şubat’ta ilan edilen Açlık Grevi direnişi 1 Ay sürecekti. Direnişçiler düğünlere gidecek sahneden Sibel ve Gökhan’ın direnişini duyuracak.. Etkinliklere gidilecek, standlar açılacak, radyo programları yapılacak, yürüyüş ve mitinglere katılacaklar. Basına ve milletvekillerine e-postalar gönderilecek, uluslararası dayanışma örgütlenecek, toplu açlık grevleri düzenlenecekti. Tutsaklara kartlar, mektuplar yazılacak..

…….

Başta Paris ve Londra olmak üzere tüm Avrupa, yoldaşlarımızın direnişinin büyüdüğü yatak olmalı. Bu görev öncelikle bizlerin. Bu tarihsel sorumlulukla yürümeye başladık ve devam edeceğiz.

Zehra Kurtay Destek Açlık Grevinin 4. Gününde

Paris Zehra Kurtay Açlık Grevi Direniş Günlüğü, 1 Mart 2022 Salı Bugün açlık grevi direnişimizin 4. günü, güne bir genç arkadaşımızın ziyaretiyle başladık. Gençlik kökenli, bir ‘eskimeyen Dev Gençli’ olarak gençlikle olan bağım elbette farklı oluyor.

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 4. Gün

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın açlıklarını paylaşmak ve direnişlerinin sesine soluk olmak için başlatılan destek açlık grevinde bugün 4. günümüz.

Her gün olduğu gibi bugün de Sibel ve Gökhan’ımızın sesini halklarımıza ulaştırmak ve nihayetinde onların haklı mücadelelerini zafer ile taçlandırmanın çabasının verdiği motivasyon ile güne başladık.

Yunanistan Özgür Tutsaklarımızın, Fransa Halk Cephesinin, NRW Halk Meclisinin ve Ayten Öztürk’ün direnişimizi selamlamaları haberleri ve mesajları coşkumuza coşku kattı.

Gün içerisinde döviz hazırlıklarımızı yaptık. Daha sonrasında kurum ziyaretleri için yola çıktık. Dersim Kültür Derneği, Koçgirililer Derneği, Nurhak Kültür Merkezi ve Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi’ni ziyaret ettik sürecimizi anlattık ve Ölüm Orucu direnişçilerimiz Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın seslerine güç katmaya, onların adalet talebini sahiplenmelerini istedik. Direniş evimize davet ettik ve imza topladık. İmza föylerimizi bırakıp tekrar ziyarete geleceğimizi belirttik.

Akşam üzeri direniş evimize döndüğümüzde sol basına direnişi anlatan e-postalar gönderdik ve görüşme talep ettik.

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 5. Gün

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın taleplerinin kabul edilmesi için Sinan Ersoy’un başlattığı destek Açlık Grevinin 5. günü. Sibel 75 gün ve Gökhan 69 gün adalet için haklı talepleri ile Ölüm Orucunda, direnişteler. Açlıkları ve açlığımız, talepleri taleplerimizdir.

Bugün Almanya’daki Anti-Emperyalist Mücadele Komitesi’nin selamlama açıklaması ile güne başladık.

Halkımızın milletvekillerine yazdığı e-postalara cevaplar gelmeye başladı. İşçi Partisi Londra/Edmonton bölge Milletvekili Kate Osamor’dan mektup geldi.

‘’…. tam desteğim ile Türkiye hükümeti tarafından hapsedilen politik tutsakların yanındayım.”

Direnişi duyurmak için yazışmalara bugün de devam ettik.

….imza kampanyası için imzalar topladık. Toplamında 245 imza toplandı.

Akşam direniş evimizdeki ziyaretçilerimiz ile sohbet edildi ve direniş türküler söylendi.

Destek Açlık Grevi Direnişinin 5. Gününde

..beş gündür, Sibel ve Gökhan’ın sesi olmaya, hapishanelerdeki tutsak yoldaşlarımızın faşizme karşı karşı direnişlerini anlatmaya devam ediyoruz….. Misafirlerimizin dışında telefonla ve mesajlarla ülkeden ve Avrupa’dan, yerli yabancı dostlarımız direnişimizi selamladılar. Dostlarımız ve sevdiklerimiz de bu direnişimizin moral gücü oluyorlar.

Direnişin 6. Gününde

Yoğun geçen bir gün oldu. Açlık grevinde olsak da ideolojik olarak kendimizi, beynimizi beslemeye devam ediyoruz. ….

Direnişimizi daha da güçlendirmenin yollarını arıyor, buluyor ve bunu örgütlemeye çalışıyoruz. Bunun bir adımı da mahalledeki gençlerle biraraya gelmek…

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 7. Gün

Adalet talebi ile başlatılan Ölüm Orucu direnişinde Sibel Balaç 76. ve Gökhan Yıldırım 70. gününde. Sinan Ersoy’un ve Fransa’dan Zehra Kurtay’ın Sibel ve Gökhan’ın açlığına ortak oluşunun 7. günü.

Günümüze direnişimizin yankılandığı İsviçre’den gelen mesaj ile başladık. Yoldaşlık bağımız aramızda mesafeler olsada aynı taleplerde buluşuyor.

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü 8. Gün…  9. Gün

Sibel ve Gökhan’ımızın sesini bildirilerimiz ile yerli halka 500 bildiri dağıtarak duyurduk.  Saz eşliğinde kavga türkülerimizi söyledik. Sonrasında beş arkadaşımız ile Dersim ve Kahramanmaraş’lı yeni bir çiftimizin düğününe katıldık ve sahneden 500 kişiye Sibel ve Gökhan’ın direnişinden bahsedip onların sesi olmaları için çağrıda bulunduk. 247 kişi direnişçilerimizin taleplerinin kabul edilmesi için imzalarını verdi.

Dokuz gün içerisinde 1515 imza toplanmış oldu.

8. Gün

Hepimiz Birimiz hepimiz birimiz için… Bugün açlık grevi direnişimizin 8. günü.

Direniş günlerimiz ilerlemeye ve bizler direnişin sesini daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam ediyoruz.

Zehra Kurtay Açlık Grevi Direnişi Günlüğü 9. Günü

Direnişimiz Kazanacak!

Gün gün direnişimizi büyütmeye, direnişimizi daha farklı kitlelere ulaştırmaya devam ediyoruz.

Bu coşku, Bu heyecan bizim.

Biz Kazanacağız.

Direnişi en geniş kesimlere ulaştırmak. Aslolarak buna kilitlendik. Direniş Kazanacak

12. Gün

Yaşasın Biz!

Kapımız çalındı ve çiçekçi olduğunu söyleyen bir kadın, elinde bir buketle içeriye girdi.

Geçen hafta da gene aynı kadın bir buket karanfil yollamıştı. Bukette bir de not vardı, 8 Mart-a dair bir nottu

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 13. Gün

Adalet talebi ile başlatılan bu direniş herkesin kulağına fısıldanacak ve halkın asi damarı devrimci tutsakların haklı talepleri kabul edilene kadar durmayacağız. Ya düşünce değişikliği ya ölüm diye düşüncelerinden vazgeçirilmeye çalışılan Sibel ve Gökhanımız, Ya zafer ya ölüm diyecek kadar cesaretli ve cüretli. Halkı için, adalet için bedenini faşizm ve emperyalizmin ideojik saldırılarına karşı siper edenleri sahiplenmek herkesin onur borcu. Bu onura layık olacağız. Siyasi ölülere ve teslimiyeti seçenlere bir kez daha hatırlatacağız, hak alma mücadelesini sonunda ölümde olsa savunmayanların tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklarını.

11 Mart 2022 Cuma

Bugün Günlerden Berkin.

Bugün direnişimizin 14.günü.

Berkin’imizi, Umudun Çocuğunu açlığımızla selamlıyoruz bugün.

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 16. Gün

..

16 gündür yoldaşlık ve sevgi bağımızı daha da güçlendiriyoruz.

Bugün direniş evimiz etkinlik eviydi. Sibel ve Gökhan’ın taleplerinin kabul edilmesi için bugün bir günlük destek açlık grevine girenlerde vardı. Toplamında 28 kişi talepler etrafında açlıkları ile toplandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 12 Mart Gazi Katliamı anmasını gerçekleştirdik. Tüm enerjimizi etkinlik hazırlıklarına ayırdık.

Etkinlik saatimiz geldiğinde yaklaşık 60 kişiydik. Sibel ve Gökhan’ımızı 60 kişiye anlatacağımızın heyecanı içerisindeyiz. Etkinlik süresinde bu sayı 80’e çıktı. Gün boyunca yaklaşık 100 kişiye Sibel ve Gökhan’ın direnişini anlattık.

Etkinlikte Sibel ve Gökhan’ın direnişini uzun uzadıya anlattık ve taleplerinin neden sahiplenilmesi gerektiğini konuştuk. Şimdiye kadar yaptıklarımızı anlattık ve çalışmalarımıza herkesin bir şeyler katabileceğini söyledik.

Akşam Fransa’dan Zehra Kurtay ile birlikte Gerçek Haber Ajansı’nın gerçekleştirdiği canlı yayına katıldık. Halkımıza uğradıkları adaletsizliği ve halkın talepleri olan taleplerini anlatıp direnişe sahip çıkmalarının gerekliliğini anlattık.

Akşam olduğunda Londra’nın en köklü Türkçe yayın yapan Bizim FM radyosundaki bir programa konuk olarak katıldık ve kırk dakika boyunca Sibel ile Gökhan’ın direnişini anlattık ve halkımızı

Önceden yaptığımız, Sibel ve Gökhan ile dayanışmak, onların taleplerinin kabul olması için açlıklarına ortak olmak ve seslerini duyurmak için bir günlük Açlık Grevi çağrımıza 33 kişi katıldı.

Akşam olduğunda hep beraber Gerçek Haber Ajansındaki Erkan Yıldırım ve TAYAD’lı Naime Emlik ile yapılan canlı röportajı izledik.

Dokuz gün içerisinde 1515 imza toplanmış oldu

Direnişçiler Yunanistan Özgür Tutsaklarını unutmuyordu, bir direniş bir başka direnişi ama aynı adalet talebiyle yürütülen bir kampanyayı da gündemine alıyor Ali Osman Köse’yi unutmuyordu. Devrim şehitleri direnişçilerin her an yanıbaşında, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, 11 Mart Berkin Elvan, 12 Mart Gazi Ayaklanması unutulmuyor ve 21 Mart Newroz ateşi direnişçilerin açlığında bir kez daha harlanıyor..

Zehra Kurtay Açlık Grevi Direnişi Günlüğü: Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Yaşasın 8 Mart

Boyun Eğmeyen Sibel Balaç Onurumuzdur.

Bir 8 Mart’ı daha direnişimizle karşılıyoruz.

8 Mart’a ülkemiz hapishanelerdeki ölüm orucu direnişçilerimiz ile karşılıyoruz.

Sibel, adalet için ölümün üzerine yürüyor.

Bu gurur bizim.

Onca soytarılığın arasında Sibel, bir yıldız gibi parlıyor.

..

Direnişimizin ilerlemesi, açlık grevi eylemlerinin yayılması… insanlarımızın yaşamlarını da direniş lehine değiştirmeye başlıyor.

Zafer de böyle usul usul gelecek.

16. Gün

Açlığımızın 16.gününde ailelerimizin organize ettiği kahvaltı sonrasında bende onlarla oldum.

Joly Moon isimli bir tiyatro topluluğu bize sergileyecekleri oyunları öncesinde 10 dakikalık bir konuşma hakkı vermişti.

Bizler de konuşmamızda direnişimizin gücünü, Sibel ve Gökhan’ın adalet mücadelesini ve Ali Osman Abimize değindik

Sonrasında tiyatro topluluğu oyunlarını biz direnen Türkiyelilere adadıklarını duyurdular.

Ardından Gerçek Haber Ajansı ile bir canlı bağlantı gerçekleştirdik.

Direnişimizin 17.günündeyiz.

Günler gerçekten çok hızlı geçiyor.  1 aylık direnişimizin 17. gününü geride bırakıyoruz.

Sağlığım gayet iyi, sıvı alışımı düzenledikten sonra günlük yaşamım daha verimli oldu.

Acaba Sibel ve Gökhan nasıllar… aklım onlarda.

19. Gün

Direnişimizin 19. gününün coşkusu ve heyecanıyla…

Yoğun geçen bir günün ardından üzerimizde tatlı bir yorgunluk var… güzel ve anlamlı bir yorgunluk bu.

Yayın hayatına yeni başlayan Halkın Gücü TV ile bir röportaj yaptık.

Zevkle gerçekleşen bir röportaj oldu.

Dünden bugüne, günümüze dek uzanan direniş tarihimizi ele aldık.

Gazetelere göz attıktan sonra gelen mesajlara bakıyoruz.  Mesajlar gelmeye devam ediyor, ülkeden ve Avrupa’dan ciddi sayıda dostumuz iyi dileklerini, başarı dileklerini ve sevgilerini iletmişler.

Sağ olsunlar var olsunlar.

Elbette tüm bunlar, moralimizi yükselten faktörler.

Açlık Grevi Direnişi Günlüğü Tarih: Mart 21

Demirci Kawa’dan Sibel ve Gökhan’ımızla Direnişi Büyütüyoruz.

Bugün Newroz. Bir Newroz’u daha direnişimizle karşılıyoruz.

Ne mutlu bize. Demirci Kawa’nın direnme ve teslim olmama sembolü olan ateşi faşizmin hücrelerinde,

Sibel ve Gökhan’ımızın elinde. Selam Olsun.

İki direnişçimize açlıklarında ortak olmak kadar değerli bir şey var mı?

Yaşadığımız iç huzurun kaynağı bu.

Bu huzurla son direniş haftamızda yol almaya devam ediyoruz.

25. Gün

Direnişimizin yarattığı coşku ve sahiplenmeyle ilerlemeye ve kendi cephemizdeki direnişi büyütmeye devam ediyoruz.

Bizler günlerimizi tamamlarken yeni direnişçilerimizin de hazırlık yaptıklarını öğreniyoruz.

Sibel ve Gökhan’ımızın açlığına ortak olacak ekipler birbiri ardına yoldaşlarımıza yarenlik edecekler, ne mutlu bize.

Sibel ve Gökhan’ımızın sıcaklığıyla…

Londra Destek Açlık Grevi Direniş Günlüğü: 26. Gün

Bugün adalet nöbeti eylemleri günü. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra merkeze doğru yola çıktık. İlk durağımız Yunanistan elçiliği. Yunanistan’da emperyalizm ve Türkiye faşizmi ile yapılan iş birliği sonucu tutuklanan ve hapsedilen 11 devrimci için adalet talebimizi haykırdık. Hukuksuzluklar ve adaletsizlikler ile dolu, aslında kararı önceden alınmış bir yargılama ile devrimcilere toplamında 333 yıl hapis cezası verdiler. 11’ler için adalet istemeye devam edeceğiz.

İkinci durağımız Türkiye elçiliği. Ali Osman Köse için başlatılan adalet nöbeti 19 Aralık 2021’den itibaren Sibel ve Gökhan’ın direnişini de sahiplenmek için birleştirildi. Elçilik önünde sloganlarımız, pankartlarımız, bayraklarımız, konuşmalar ve bildiriler ile Türkiye faşizminin adaletsizlikleri ve halka karşı işlenen suçları teşhir edildi.

Bu adaletsizlikler giderilene kadar hem Yunanistan’daki tutsaklar hem de Türkiye’deki direnişler ve adalet talepleri haykırılacak faşizmin yüzüne.

Direniş evimize döndüğümüzde Grup Yorum ve TAYAD’lı ailelerimizin Sibel Balaç’ın annesi Nuray anayı ziyaretinin yayınını izledik hep beraber. Nuray anamız evladının sesinin duyurmak için halkın ve arkadaşlarının yaptıklarından bahsetti ve Londra direnişinin de sesini duyduğunu belirtip ne kadar gururlandığını belirtti. Yoldaşlık ve sevginin gücü ailelerimize kadar ulaşmıştı. Ailelerimiz ne koşulda olurlarsa olsunlar bizim en değerlilerimizdir.

….

Bugün ayrıca 16 Mart 1991’de şehit düşen Kahraman Altun’un şehitliğinin yıldönümü. Londra’da yaşayan ailesini çiçeğimiz ile ziyaret ettik. İngiltere’den ülkedeki mücadeleye katılan ve 2000-2007 büyük direnişinde Ölüm Oruçlarında ölümsüzleşen Meryem Altun’un abisi Kahraman Altun mücadelemizde yaşıyor.

26. Gün

26. günümüze çocuklarımızla başladık.

Çocuklarımızla ritim çalışmamız vardı, hasta oldukları için gelemeyenlerin dışında iki çocuğumuzla yaptık bugün çalışmamızı.

Çocuklarım olanca neşeleriyle geldiler ve gittiler.

Bizde çocuklarımızdan sonra çıktık ve esnaflarımıza direnişimizi anlatmak için Paris ‘in farklı yerlerindeki esnaflarımıza gittik.

27.  Günümüzden merhaba dedik tüm insanlarımıza ve başladık günümüze.

Pazar akşamı açlık grevi direnişimizin son günü ve ilk yemeğimizi de halkımızla beraber yemek istiyoruz.

Açlık Grevi Direnişi Günlüğü 30. Gün

Yaşasın Açlık Grevi Direnişimiz!

Son günümüzdeyiz bugün, direnişimizin son günü…

Bir ay önce başladığımız açlık grevi direnişimizin son günü bugün.

Duygularım iç içe geçmiş bir şekilde direniş mevziimize geldim.

Gerçekten çok ama çok heyecanlıyım.

Aynı sofrayı paylaşacağımız misafirlerimiz için yiyeceklerimizi yaptık.

Bizler direnişimizi bitirdik ama yeni direnişçilerimiz yürümeye,

Sibel ve Gökhan’ımızın öncülüğünde yeni bir direniş destanı yazılmaya devam ediliyor.

Evet Biz Kazanacağız!

Sosyal ağlarda paylaşın