Zehra Kurtay’ın Fransa emperyalizmi tarafından gasp edilen haklarını geri kazanmak için başlatmış olduğu süresiz açlık grevi direnişi 210. gününe ulaştı.
Zehra Kurtay’ın 210, Nezif Eski’nin 95 gündür açlığıyla büyüttüğü direniş, Paris’in orta yerinde umut dağıtmaya, direnişten bir yol açmaya devam ediyor.
Çadır’ın Ziyaretçileri hiç eksik olmuyor.
Aşağıda çadırın son iki gününe dair günlüğü yayınlıyoruz:
26 OCAK PAZARTESİ

26 Ocak Pazartesi günü erken saatlerde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Paris Direniş Çadırı gün boyu canlılığını korudu.
Çadırın olduğu bölgeden geçen Yunanlı bir fotoğrafçı, çadırımızı tesadüfen gördüğünü ve çok ilgisini çektiğini bildirerek direnişçilerimizle sohbetler etti ve süreç hakkında bilgilendirildi. Kendisinin de ülkesinde göçmenler üzerine fotoğraf çalışmaları yaptığını söyleyen Yunan fotoğrafçı direnişçilerimize iyi dileklerini ileterek çadırdan ayrıldı.
Günün bir diğer misafirleri ise artık çadırımızın müdavimlerinden olan Anti siyonist yahudilerdi. Rojava ve anti emperyalizm üzerine sohbetlerin edildiği bu ziyarette, ziyaretçiler bu sohbete kadar birçok şeyi yanlış değerlendirdiklerini, siyasi gerçekleri kavramalarında direnişçilerimizin çok büyük katkılarının olduğunu söyleyerek, bu verimli sohbet için direnişçilerimiz ve çadır emekçilerimize teşekkürlerini ilettiler.
Öğlen saatlerinde birisi gazeteci olan 2 Fransız da çadırımızı ziyaret ederek, son açıklanan mahkeme kararı hakkında bilgi aldılar ve Avrupa’daki adalet sistemi üzerine direnişçilerimizle uzun uzun sohbetler ettiler.
Gün boyu Türkiyeli ve yabancı misafirlerini ağırlayan direniş çadırının akşam saatlerindeki konukları ise Fransa Meclisi’nden çıkan Yadan Kararları’nı protesto eyleminden dönen Fransızlar oldu.
Eylemin nasıl geçtiğini ve yasaların niteliği hakkında sohbetlerin edildiği bu ziyarette Fransa’nın Filistin’de devam eden katliamlardaki rolü de konuşuldu.
Zehra Kurtay’ın Fransa emperyalizmi tarafından gasp edilen haklarını geri kazanmak için başlatmış olduğu süresiz açlık grevi direnişi 210. gününü geride bıraktı. Zehra Kurtay, 210 gündür açlığıyla direnişi büyütmeye haklarını kazanmaya devam ediyor.
27 OCAK SALI

27 Ocak günü, günlük okuma programı ile güne başlayan direnişçilerimiz, bir çadır emekçisi ile beraber Halk Okulu Dergisi ve Özgür tutsak Taner Korkmaz’ın kitabını okudu. Fransa’da tutsak olan İlker Alcan’dan gelen mektubun da okunduğu program da, İlker Alcan mektubunda yayın hakkının ve mektuplarının engellendiğini söyledi ve tüm halkımıza selamlarını iletti.
Okuma programının ardından direnişçilerimiz Kanadalı bir gazetecilik öğrencisini ağırladı ve onunla direniş hakkında bir röportaj gerçekleştirdiler. Sorulan soruları titizlikle cevaplayan direnişçilerimiz daha sonra çadırı ziyaret eden Halkın Sineması Emekçileri ile bir araya geldi.
Çadır ve direniş hakkında kapsamlı bir belgesel-film çekme isteklerini paylaşan emekçiler, direnişçilerimiz ile bu düşünülen belgesel üzerine sohbetler edip gerekli hazırlıkların tamamlanıp şubat ayında projenin başlaması üzerine sözleştiler.
Türkiye’den gelen misafirlerin de ağırlandığı 210. günde, Türkiyeli bir misafirle uzun uzun Rojava süreci ve Kürt Milliyetçi Hareketinin süreçteki rolü üzerine sohbetler edildi.
Paris direniş çadırımızın bir diğer misafirleri ise yaklaşık 2 aydır her fırsatta çadırı ziyaret eden 2 İslamcı Türkiyeli kardeş oldu. Direniş sayesinde direnişçilerimizi ve çadır emekçilerimizi tanıdıktan sonra, sola ve devrimcilere olan bakış açılarının değiştiğini, ön yargılarının yıkıldığını dile getiren kardeşler, direnişçilerimizle uzun uzun sohbet edip vedalaşırken çadır emekçilerimizi de ilk fırsatta evlerinde misafir etmek istediklerini ilettiler.