Pablo Hasel’den Onaylanan Cezasına Cevap: “YAPTIM! YİNE YAPACAĞIM!”

Pablo Hasel’in Cezası Onaylandı…

Hasel’den Onaya Cevap: “Kesinlikle Pişmanlık Duymuyorum. Yaptım, Yine Yapacağım!”

İspanya Yüksek Mahkemesi, devrimci rap şarkıcısı Pablo Hasel`in hapis cezasını onayladı. Pablo Hasel, 9 ay hapis cezası ve 5 bin 40 Euro para cezasına çarptırılmıştı.

“Bu gizli faşizm”

Hasel, 2018 yılında devrimci, anti-faşist tutsaklarla dayanışma için şarkılar yazdığı ve aynı amaçla tweetler attığı için yargılanmış ve bu büyük suçlarından(!) dolayı, ceza verilmişti.

Yüksek Mahkeme, Pablo Hasel’in bu cezalarla ilgili yaptığı itirazı reddederek cezayı onayladı.

Pablo Hasel, daha önce de PCE(R) ve GRAPO tutsakları için dayanışma eylemleri yaptığından ve yaptığı şarkılardan dolayı bir kaç kez hapis cezası almıştı.

İspanya, en çok sanatçının tutsak edildiği ülkelerden biri. Görünürdeki haklar, özgürlükler, sanatçıların hapsedilmelerini önlemiyor. Hasel de bu durumu değerlendirirken mevcut sistemi faşizm olarak tanımlayarak şöyle dedi: “Kendimizi savunabileceğimizi söyledikleri şey tam bir saçmalık. Bu gizli Faşizm, kanıtlanmış gerçekleri anlattığında hapishaneye atıyorlar.”

Önceki Para Cezaları Da Hapis Cezasına Çevrildi

Pablo Hasel, yaptığı açıklamada, kararın kendisine resmi olarak teblig edilmediğini, basından öğrendiğini belirterek, kendisine verilen hapis cezasının aslında 9 aydan daha yüksek olduğunu, daha önceki para cezalarının da hapis cezasına çevrildiğini açıkladı.

Hasel şunları belirtti: „Avukatlarım bildirmediler, Yüksek Mahkeme bildirmedi, Medyadan öğreniyorum. Ceza Medya`nın yazdığı gibi 9 ay değil. Ödemediğim para cezalarının hapis cezasına dönüşmüş şekliyle daha yüksek. Duruşmada söylediklerim böylece daha nesnel hale geldi. Siyasi tutsaklarla dayanışmam için beni yargılıyorlar.“

„Yaptım Tekrar Yapacağım“

Bütün bu cezalar, gözdağları arasında kuşku yok ki, Pablo Hasel’in açıklaması, egemen sınıfların güçsüzlüğünü ve direnenlerin gücünü ortaya koyuyor.

Hasel, alldığı cezadan asla üzüntü duymadığını belirterek şunlarnı söyledi:

„Mahkum edildiğim şey için kesinlikle hiç birşeyden pişmanlık duymuyorum. Yaptım ve tekrar yapacağım. Şarkıda söylediğim gibi: Böyle alçaklar için ağzımı kapalı tutmayacağım.“

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.