Pablo Hasèl’e 2 Yıl 9 Ay Hapis Cezası! “Beni Gelip Almaları Gerekiyor.”

FAŞİZME VE EMPERYALİZME KARŞI ŞARKI SÖYLEMEK VE  MÜCADELE ETMEK SUÇ DEĞİLDİR!

„ Gerçekleri anlattığım için beni hapishaneye atacaklar, ama bana asla boyun eğdiremeyecekler“  (Pablo Hasèl)

Pablo Hasèl kendi ülkesindeki adaletsizlikleri, emperyalizmin sömürüsünü, faşizmin baskılarını şarkıları ile teşhir etti. Türkiye faşizmini de ve orada Halk Cephesinin mücadelesini de şarkısında seslendirmişti. Grup Yorum’a desteğini her fırsatda dile getirdi.

İspanya Ulusal Mahkemesi Pablo Hasèli 2 yıl 9 ay hapis cezasına  çarptırdı. Mahkeme rapçiye tebligat göndererek 10 gün içinde hapse kendi isteğiyle teslim olması isteniyor. Hasèl, “sadece bana değil, ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır bu. Beni hapis edemeyecekler. Beni doğruları söylediğim için, teslim alamayacaklar.” Diyerek vurgu yaptı. 

Hasèl, “Böylesine haksız bir cezayla karşı karşıya kaldım. Teslim olmaya niyetim yok, bu bir aşağılama olur, bu yüzden beni almaya gelmeleri gerekecek” diyerek verilen cezaya tepki gösterdi. 

Pablo Hasèl, “Uzun yıllardır maruz kaldığım ve hapis cezalarının ötesine geçen bu sürekli tacizin, sadece devrimci şarkılarım yüzünden değil, müzik ve yazmanın ötesinde militanlığımdan” kaynaklandığına dikkat çekti.

Hasèl ayrıca “Şarkılarımda bahsettiğim mücadeleyi uygulamaya koymak, Devlet ile savaşan örgütleri desteklemek, siyasi tutuklular ile dayanışma içinde olmak ve haksızlıkları yüksek sesle kınayarak farkındalık yaratmaktan korktukları İçin mahkeme bu ceza verdi.” Dedi. 

Bu hapis cezası sadece devrimci sanatci Pablo Hasèle değil, ifade özgürlüğüne ve dolayısıyla diğer pek çok demokratik özgürlük gibi garanti edilmeyen büyük çoğunluğa yönelik bir saldırı olduğu açık ortadadır. 

Hasèl, “Haklı bir amaca hizmet etmekteyim asla vazgeçmeyeceğim. Gururluyum.Dedi.  

Hasèl, 2014 yılında “terörü yüceltmek” suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eylül 2019’da cezanın infazını üç yıl süreyle erteleme kararı alınmıştı. 2018’de aynı suçtan ve monarşiye ve devlet güvenlik güçlerine “hakaretten” yargılanmıştı.  Başlangıçta iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme cezayı, geçen Haziran ayında bölünmüş bir Yüksek Mahkeme tarafından dokuz ay hapis cezasına indirmişti.

2015’te ertelenen hapis cezasına iki yıl daha eklenerek 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Sanatçı olmak şarkı söylemek değildir sadece, halkının dünya halklarının acılarını şarkıları ile anlatmak ve onları mücadeleye çağırmaktır.  Halkın sanatçısı olmak bu mücadeleye öncülük etmektir.

Helin, İbrahim işte böyle bir sanat için canlarını feda ettiler. Asya’dan Antartikaya kadar seslendiler, „Grup Yorum’u kimse susturamaz, Ya Zafer Ya Ölüm“ dediler.

Halkın özgürlük şarkılarını söylemek bedel gerektiriyor, Pablo Hasèl’e de bu bedeli ödettirmek istiyorlar.

Haksızca verilen hapis cezasının bu sabah duyulmasının ardından Pablo Hasèl için özgürlük çağrıları yükselmeye başlandı.

Gurup Yorum Solidarity Committee bir duyuru paylaşarak, “Bütün dünya halklarını, dünyanın sosyalist ilerici demokrat devrimci sanatçılarını Pablo Hasèl ile dayanışmaya çağırıyoruz. Paplo Hasèl’e özgürlük videoları çekelim! İspanya Adalet Bakanlığına protesto mailleri çekelim, telefon edelim!  Şarkılar Yasak Tanımaz. Dayanışma mesajlarınızı bize gönderebilirsiniz .” dedi.

İspanya’da bir çok dayanışma çağrısında bulunuldu.

Sosyal ağlarda paylaşın