Özgül-İhsan-Serkan’ın Mahkemesi Ertelendi: Gerekçe, “Koca” Alman Devleti Bir Ses Sistemini Tamir Edemedi!

Almanya’da 2022 yılının Mayıs ayından bu yana tutsak edilen Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin mahkemesine 31 Ekim’de devam edildi. Ancak mahkeme, çok uzun süremedi; “ses sistemi”nde sorun olduğu gerekçesiyle 14 Kasım’a ertelendi.
“Koskoca” Alman Devleti, ya, büyük iddialarla tutuklayıp yargıladığı üç devrimcinin mahkemesini sürdürmek için gerekli araç gerici ayarlayamayacak kadar acz içinde. Ya da kasıtlı bir politikayla ses sistemi tamir edilmedi.

BU DAVA “POLİTİK” DEĞİL İMİŞ!

Duruşmada, Savcının örgüt üyeliği ile ilgili söylediklerine cevaben Özgül Emre söz istedi.
Avukatın bu talebine hakim önce olumsuz cevap verdi.
Avukatın ısrarı üzerine hakim şöyle dedi:
“Duruşmalarda politik konuşmalar istemiyoruz. Önceki söz alımlarında Politik konuşmalar yapıldığı için buna dikkat ediyoruz.”
Bu gerekçe üzerine avukat söz alarak şu cevabı verdi:
“Siz politik konuşma yapılmasını istemiyorsunuz ama bu davanın kendisi politik bir davadır. Siz politiksiniz, savcı politik, savcının konuşmaları suçlamaları politik. Özgül Emre’nin yapacağı konuşma da doğal olarak politiktir.”
Bunun üzerine hakim “bu dava sizin dediğiniz gibi politik bir dava değildir, kriminal, içinde eylemlerin olduğu, şiddet eyleminin olduğu bir davadır” diyerek “Özgül Emre’nin kısa bir konuşma yapabileceğini” belirtti.
Bunun üzerine Özgül Emre söz alarak şöyle dedi:
“Şaşkınlık içerisindeyim, burjuva hukukunu dahi çiğniyorsunuz savunma hakkımı gasp ediyorsunuz. Ve o kadar ileri gidiyorsunuz ki yapacağım konuşmaya ayar veriyorsunuz…
Özgül Emre’nin konuşması sürerken, bu esnada ne tesadüfdür ki mahkemenin ses sisteminde küçük bir patlama oldu.
Mikrofon patladı!
Bunun üzerine duruşmaya kısa bir ara verildi! 15 dakika verilen aranın ardından koca Almanya devletinin basit bir mikrofon sorununu çözememesi bahane edilerek mahkeme iptal edildi.
Mahkeme 14 Kasım’a ertelendi.

BU BİR YILDIRMA POLİTİKASIDIR

Onlarca insan mahkemeyi takip etmek uzak ülkelerden, uzak şehirlerden yüzlerce kilometre yol yapıp, bütçelerini zorlayan masraflar ederek geliyorlar. Ama Alman devleti, sıradan bir teknik sorunu gerekçe gösterip mahkemeyi erteliyor.
Bunun normal bir durum olduğuna, ses sistemindeki sorunun çözülemez bir sorun olduğuna inanmak mümkün değildir elbette.
Bu Alman emperyalizminin mahkemedeki sahiplenme karşısındaki tahammülsüzlüğüdür. Bu, Alman emperyalizminin mahkemeyi tüm tehditlere rağmen takip edenleri bıktırma, yıldırma politikasıdır.

İHSAN CİBELİK HAKKINDAKİ KARAR ERTELENEMEZ!

Yargılanan üç kişiden İhsan Cibelik’in kanser teşhisi konulmuş bir hlasta tutsak olduğunu Alman emperyalizminin hakimleri de biliyor kuşkusuz. Ama buna rağmen duruşmayı sudan bahanelerle 15 gün ertelemekte bir sakınca görmüyorlar. Oysa, biliniyor ki, sözkonusu hastalıkta günler son derece önemlidir.
Hiçbir mahkeme ertelemesi, hiçbir teknik sorun, İhsan Cibelik’in derhal tahliye edilmesi talebinin önüne çıkarılamız.

Sosyal ağlarda paylaşın