ÖZGÜL EMRE VE İHSAN CİBELİK’İN BÜYÜK SUÇLARI (3-4)

İki devrimci, İhsan Cibelik ve Özgül Emre’nin tutuklanmalarının ardından dava dosyalarına ulaştık. Gerçek Haber Ajansı olarak bu iki devrimci hakkında Alman Devletine göre işledikleri büyük suçlarını siz okurlarımıza aktarmaya devam ediyoruz.

Büyük Suç 3 :

Mezar başında Bozlak okumak.

Evet yanlış duymadınız. O kadar da değil demeyin.

Cenazeye katılmak, tabutuna omuz vermek, cenazeyi taşıyan 8 kişiden biri olmak gibi Alman devletinin icad ettiği “suçlardan” sonra buna pek şaşırmamak gerekiyor. Çünkü kendilerinin sapıklığı, sapkınlığı bireyciliği beyinlere sokmaya çalıştığı Almanya’da halk kültürünün yaşatılmaya çalışılmasının suç ilan edilmesinin nazi anlayışına göre mantığı var. Sonuçta temelini oyuyorsunuz halk kültürüyle. Ve tabi klasik nazi refleksi ile Alman devleti hemen elini beline atıyor.

Evet burada tekrar edelim. Unutulması mümkün değil evet. Sonuçta tarih kaydediyor. Ama yine de acizliğin, rezilliğin geldiği noktayı tekrar gösterelim :  Stutgart dernek başkanı Kasım Şentürk’ün cenaze töreni yapıldıktan sonra mezarı başında Bozlak okuyan İhsan Cibelik bu eyleminden dolayı suçlanıyor…

Büyük  Suç 4 :

Koro kurmak!

Bu da İhsan Cibelik’in dosyasında geçen suçlamalardan biri.
İhsan Cibelik çocukları emperyalizmin yoz kültürüne bırakmamak, gelecekte uyuşturucu gibi, kumar gibi, fuhuş gibi tuzaklardan korunmaları için müzik sevgisi aşılamaya çalışmış. Zor zamanlarda sarılacakları halk kültürü ile kendilerini savunmalarını istemiş. Bunun için bir çok koro çalışması yapmış. Korolar kurmuş. Çocuk koroları, gençlik koroları, yetişkinler korosu.

Alman devleti hemen kollarını sıvamış.

Vay sen nasıl koro kurarsın ?

Vay sen hangi hakla bizim irinle doldurmaya çalıştığımız beyinlere sevginin, emeğin, paylaşmanın güzelliğini işlemeye çalışırsın ?

Yakında alman devletinin  “koro kurmak ” eylemini terör eylemi kategorisine koyarsa kimse şaşırmamalı. Bu halk kültürüne ve halk için sanata olan düşmanlık ve duyulan korku bunu da yaptırır emperyalistlere.

İki devrimci Özgül Emre ve İhsan Cibelik’in suçları (!) bunlarla da sınırlı değil.

Yarın Özgül Emre ve İhsan Cibelik’in büyük suçları yazı dizimize devam edeceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın