Özgül Emre Ossendorf’a sevkedildi!
ÖNCE TECRİT, ARKASINDAN SEVK!

Almanya Emperyalizminin geçen yıl mayıs ayında tutukladığı ve 11 aydır tutsak ettiği Özgül Emre, 27 Mart’ta bulunduğu Rohrbach Hapishanesi’nden Köln-Ossendorf hapishanesine sevk edildi.

Sevkten kısa süre önce, Rohrbach hapishanesinde Özgül Emre’ye tecrit uygulanmaya başlanmış ve bu teşhir edilmişti. Hapishane idaresi, Özgül Emre’ye gönderilen kitapları, türlü bahanelerle vermiyor, ailesinden, arkadaşlarından, yoldaşlarından gelen mektupları ve kartları vermiyordu.
Sevk kararı, Rohrbach hapishanesinin bu keyfi uygulamalarının teşhir edilmesinin hemen arkasından geldi.
“Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi”, Rohrbach hapishanesinin bu uygulamalarına karşı, hapishaneye kitap gönderme ve hapishane yönetimini protesto çağrısı yapmıştı.

Ne tesadüftür ki, Özgül Emre’nin sevkedildiği bugünlerin öncesinde Türkiye hapishanelerinde de özgür tutsaklara yönelik büyük bir sürgün sevk saldırısı yaşandı.
Alman emperyalizmi, tutsaklara baskıda Türkiye faşizminin gerisinde kalmıyor.

HAPISHANE ÖNÜNE CAGRI

Devrimci Tutsak Özgül Emre`nin yaklaşık 11 aylık tutsaklığından sonra Alman Emperyalizmi tarafından Köln Ossendorf hapishanesine sevk edilmesi üzerine bir çagrı yapıldı.
çağrıda söyle denildi.
“Özgür Tutsak Özgül Emre’yi sahiplenmek için biz de önümüzdeki Pazar günü 2 Nisan tarihinde saat 12.00 dan itibaren hapishane önünde olacağız. Tüm halkımızı özgür tutsaklarımız İhsan Cibelik ve Özgül Emre’nin bulunduğu Köln Ossendorf Hapishanesi önüne çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın