Osmaniye Cevdetiye’de göçmenlere linç saldırısı

Uzun zamandır faşizmin yarattığı göçmen düşmanlığı sonucu göçmenlere yönelik saldırılar durmak bilmiyor. ODA TV gibi faşizmin bu politikasını canhıraş destekleyen yayın kuruluşlarının yayınları, Zafer Partisi’nin ırkçı faşist başkanı Ümit Özdağ’ın provokatif söylemleri sonuçlarını vermeye başladı.


Bugün Osmaniye’nin Cevdetiye ilçesinde bulunan kamptan kaçma girişiminde bulunan göçmenler bir grup ırkçı güruh tarafından linç saldırısına uğradı. Birkaç on kişiyle ellerinde sopalar, silahlar ile sürek avı yapan güruh kamptan kaçan göçmenleri jandarmadan önce yakalamak için uğraştı. Amaçları jandarmadan önce yakalayıp linç etmek olan güruha jandarma görevlisinin bile “yeter yapmayın” dediği kameralara yansıdı. Yaşanan linç saldırısı sonucunda ölü veya yaralı sayısı bilinmiyor.

Ülkemizde büyüyen yoksulluk ve açlık karşısında tüm kapitalist ülkelerde olduğu gibi ırkçılık, cepte hazır tutulan bir araçtır. Sıkıştığında ırkçılık kartını oynamaktan çekinmeyen tüm kapitalist devletler gibi ülkemizde AKP faşizmi de ırkçılık kozunu oynuyor.
Kullanılan katıksız ırkçı söylemlerle yoksulluğun sorumlusu göçmenler gibi gösteriliyor önce. Bunu AKP iktidarı taşeron güçlere yaptırırken kendisi göçmenleri korur görünmeye devam ediyor.
Irkçı faşist Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer partisi bu görevin gönüllüsü olarak öne çıkıyor. Göçmen karşıtlığı, ırkçılık yoksulluğun gerçek sorumlularına değil göçmenlere yönelilmesini amaçlar. Zafer partisi kurulduğu günden beridir tüm politikasını göçmen düşmanlığı üzerinden yürütüyor.

Ülkemize yönelik göçün baş sorumlusu AKP iktidarıdır. Bugün göçmenler gühah keçisi gibi gösteriliyor. Ve bu çok sinsi bir şekilde yapılıyor. Ülkede yaşanan yoksulluğun sorumlusu Faşist Zafer partisi ve kimi ulusalcı çevrelerce göçmenlermiş gibi gösteriliyor.
Göçün sorumlusu emperyalizmdir ama her ne hikmetse bu Zafer partisi ve ulusalcı çevrelerden emperyalizme tek bir kelime edilmiyor. ABD’ye karşı tek bir eylem yapılmıyor. Göçün sorumlusu işbirlikçi faşist iktidarlardır ama AKP faşizminin AB emperyalizmi ile kafa kafaya vererek ülkemizin göçün geçiş noktası olmaktan çıkarılıp göç merkezi haline getirilmesine tek bir kelime edilmiyor.
Suriye’den ülkemize kısa zamanda yaşanan göçün baş sorumlusu ABD ve onun işbirlikçisi AKP iktidarıdır. Ülkemiz sınırları içerisinde kamplar kurup kafa kesen vahşi teröristleri yetiştirip Suriye’ye gönderen, IŞİD, EL-NUSRA, ÖSO gibi örgütlere silah yardımı yapan AKP iktidarı Suriye’yi halk için yaşanamaz hale getirmiştir. Emperyalizmden bir kaç milyar para koparmak için binlerce göçmenin Ege ve Akdeniz’de can vermelerini sağlamıştır. Ülkeye girenlerin sayısını arttırarak AB ülkelerinden daha fazla para koparmanın hesabını yapmıştır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun sebebi göçmenler değil, emperyalizmin ülkemizi AKP faşizminin eliyle talan etmesidir. AKP iktidarının ülkeyi kelepir fiyata satmasıdır. AKP iktidarının ülkeyi yağmalamasıdır.

Faşizmin göç politikasına karşı olmak gerekir.
Göçmene değil faşizme düşman olmak gerekmektedir. Ancak o zaman yoksulluğumuzun gerçek sorumlularına yönelmiş oluruz. Faşizme karşı verilecek mücadele göç sorununu da çözecektir.
Göçmen düşmanlığı, ırkçılık AKP’nin politikasıdır. Irkçılık, göçmenlere düşmanlık halkımızın hiç bir sorununun çözümüne yardım etmeyecektir. Bunun yanında ırkçılık sonucu işlenecek olası insanlık suçu da tarihimize kara leke çalacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın