Ortadoğu’da ABD Terörü

İran’da ve Irakta yaşanan saldırıların ardından ABD savunma bakanlığı yaptığı açıklama ile yapılan saldırıları üstlendi.

Dünyanın binlerce km öte yanından savaşlar çıkartıyor, ülkelerin iç işlerine karışıyor, kendi yağında kavrulan ülkelere her türlü gayrı meşru yöntemler ile saldırıyor…

Son birkaç gündür  İsraille bağdaştırılan saldırılar ile ilgili Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD ordusunun Haşdi Şabi’nin içindeki en güçlü gruplardan Kata’ib Hizbullah’la bağlantılı Irak’ta üç, Suriye’de iki yere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Haşdi Şabi’nin yaptığı açıklamaya göre: Suriye sınırındaki Enbar’a bağlı el-Kaim’de Haşdi Şabi 45’inci Bölüğüne ABD’li silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu ve saldırının hala sürdüğü kaydedildi. Ayrıca Haşdi Şabi’ye bağlı 45. Tugayın Komutanı Ebu Ali el-Khazali’nin hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

İşgalci ABD’ye ait savaş uçakları, Haşdi Şabi bileşeni Kata’ib Hizbullah’ın Irak ve Suriye topraklarında 5 üssüne hava saldırıları düzenledi. Irak kaynaklarına göre; saldırılarda 17 Kata’ib Hizbullah üyesi savaşçı hayatını kaybetti. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.