Orhan, Suçsuzsa Neden İhraç Edildi? Suçluysa Neden Tutuklu Değil!

İpek Er daha 18 yaşındaydı Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığında. Bu acıyı kaldıramadı 18 yaşındakı daha hayatın en başında olan İpek. Mektup yazdı herşeyi anlattı ve intihar etti. İpek Er kaldırıldığı hastanede intiharın yarattığı tahribatlara yenik düştü ve 18’inde hayata gözlerini yumdu.

Tecavüzü hafifletmemek için “cinsel saldırı” kelimesini kullanmak yanlış oluyor ama. . . 18 yaşındaki İpek Er’e yönelik nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanan ve Er’i intihara sürüklediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan ‘Uzman Çavuş Musa Orhan sadece 6 gün tutuklu kaldı. Bu suçlamalara rağmen 6 gün sonra serbest bırakıldı. Tecavüzcünün avukatı itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi yok diyor, 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendiriyor ve sonuç olarak tahliyesine karar veriyor. Bir tecavüzcü daha halkın içine giriyor cezalandırılmadan.

Tahliye kararı tepki topluyor, eylemler, protestolar ve itirazlar yapiliyor. Kamuoyunda ve Sosyal medya sarsılıyor.

İçişleri Bakanliği bunun üzerine herzamanki gibi oynunu oynuyor. Göstermelik olduğu çok belli, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildiğini açıklıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde “Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 31.08.2020 tarihli ‘Devlet memurluğundan çıkarma’ cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildi” denildi.

Bu açıklamada iki önemli nokta var.
Birincisi ihraç kararını vermek için neden bu kadar bekliyor?


İkincisi İç İşleri Bakanlığının yaptığı açıklamada ceza verildiğinden bahsediyor. Yani Orhan ceza aldığına göre suçlu olmuş oluyor. Peki Musa Orhan, suçsuzsa neden ihraç edildi? Suçluysa neden tutuklu değil!

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tabiki bu çelişkiyi yeni bir göstermelik kararla ortadan kaldıracaktır…!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.