Onur Direnişinde 1. Yıl

Kezban ana direnmeye devam ediyor. Direnmeye başladığı günden bu güne 365 gün yani tam 1 yıl oldu. 28 temmuzda başladığı direnişi ile bin yıllık çınar gibi dimdik duruyor zulmün karşısında Kezban ana.

“CEMEVİMİZE İŞEDİNİZ  KABUL ETMEYİNCE DE KIZIMI TUTUKLADINIZ!” Dedi Kezban ana 1 yıldır bunu anlatıyor her gün. İnancı gereğini yapıyor. Zulme sessiz kalmıyor.

Faşizmin inançlara saygısı yoktur. Saldırmayacağı, kirletmeyeceği bir değer, inanç yoktur. Aşağılıktır. Armutlu cemevine de saldırdı. İçine küfürler yazdı AKP’nin ahlaksız polisi. Yetmedi  içine işedi! Sonra Cemevi başkanı Zeynep Yıldırım anlattı kameralar karşısında yapılan alçaklığı. Onursuz AKP onuru olana düşman. Zeynep Yıldırım’ı hemen tutukladı AKP. Tutuklandığının ertesi günü Kezban Ana çıktı karşısına AKP faşizminin. Direnişe geçti.

Ve Kezban ana direnmeye devam ediyor. Alevi inancına yapılmış bir saldırı, bir aşağılama var ortada. Diğer tarafta herbirinin onbinlerce üyesi olan Alevi federasyonları, Konfederasyonları, Kurumları, Cemevleri var, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında.  Ve böylesi alçak bir saldırıya cevabı tek Kezban Ana veriyor.  Tek başına direniyor. Tek başına direnmenin onuru Kezban anada. Bu aşağılamayı sessizlikle geçiştirmeye çalışmanın utancı bahsettiğimiz kurumlarda.

Bir Hz.Ali sözünü hatırlatıyor Kezban Ana her gün:

her kim ki haksızlığa uğrar da hakkını aramazsa hakkı ile birlikte şerefini de kaybeder (hz. Ali)

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.