“…onların kanı da sizin elinizde”

Dünya halklarının başdüşmanı ABD Başkanı Biden Güney Carolina’nın Charleston kentindeki Mother Emanuel Ame Kilisesi’ndeki bir etkinlikte konuşma yaparken halkın protestosuyla karşılaştı.
Kilisede ayağa kalkarak Biden’ın konuşmasına engel olan protestocular Gazze’ye atfen “şimdi ateşkes” sloganları attılar.
Göstericilerin “Eğer burada kaybedilen hayatları önemsiyorsanız Filistin’de ateşkes çağrısında bulunun” sözleri kameralara yansıdı.

“20 bin kişi hayatını kaybetti, onların kanı da sizin elinizde.” diyerek Biden’a öfkesini dile getiren protestocular polis tarafından salondan çıkarıldı..
Eylemciler, salondan çıkarılana kadar ateşkes sloganı atmaya devam etti.

Protestonun şokunu atlattıktan, destekçilerinin de sloganları bittikten sonra protesto eden kimse kalmayan salona bilinen pişkinliğiyle konuşan Biden yine bilindik saçma yalanlarını söyledi. Gazze için sessiz çalıştığını dile getirdi. Biden “Gazze’den (İsrail’in) büyük oranda çıkması için elimden geleni yaparak sessizce İsrail hükümetiyle çalışıyorum.” dedi ama tüm yaşananlar ABD emperyalizminin Gazze’de yeterince kan dökülmediği ve İsrail’in başarı elde edemediği için rahatsız olduğunu gösteriyor…

Sosyal ağlarda paylaşın