Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı, hastaneye kaldırıldı ve son olarak hapishaneye götürüldü

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, önceki gün evinden yaka paça gözaltına alınmış ve daha sonra da hastanede anjiyo olmuş ve yine apar topar hastaneden ailesinden gizli kaçırılmış. Avukat Bişar Abdi Alınak, Gergerlioğlu’nun adliyeye getirildikten sonra göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastaneye götürüldüğünü açıklamıştı. Gergerlioğlu, anjiyo olduktan sonra oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının yoğun bakımda olduğunu ancak durumunun iyi olduğunu yazmıştı.
“Babamla konuşamadık” Salih Gergerlioğlu, babasının hastaneden kaçırılarak cezaevine götürüldüğünü açıkladı.

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, adli işlemlerin ardından kalp ve göğüs ağrısı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Gergerlioğlu’na anjiyo yapıldığı, bir süre yoğun bakımda bekletilmesinin ardından Sincan 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.

Gergerlioğlu’nun Sincan 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildiğini, oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medyadan açıkladı.

Ankara Şehir Hastanesi önünde bekleyen aile üyeleri ve HDP’li milletvekili arkadaşları, kendilerine bilgi verilmeden Gergerlioğlu’nun cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. Bugün hastane önünden açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “işin doğrusu gerçekten bu Türkiye’de görülmüş yaşanılmış zulmün bir başka versiyonu. Yani bir milletvekili arkadaşlarından basından kaçırılmıştır. Ve korsanvari bir şekilde götürülmeye çalışılmıştır” dedi.

“Bize yoğun bakım servisinin tek çıkışı var dediler, ama yalan söylediler, bir mizansen uygulandı. Geceden beri burada bekleyen HDP’li milletvekilleri var, ben sabah yediden itibaren buradayım. Bunca zaman içinde telefonla dahi doktordan bilgi alamadık. HDP milletvekilleri babamın durumuyla ilgili bilgi almak için Sağlık Bakanı, Adalet Bakanı dahi her merciye ulaşmaya çalıştık, doktorla telefonla dahi görüşemedik, bize bilgi vermediler. HDP milletvekilleri bu konuyla ilgili basın açıklaması yaparken babamı hastanenin arka tarafından kaçırdılar.”

Salih Gergerlioğlu, babasının hastaneden alınmasından sonra HDP milletvekillerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşebildikleri belirtti: “Fahrettin Bey babamın sağlık durumunun iyi olduğunu teyit etmiş ama babamın hastaneden kaçırılmasıyla ilgili yorum yapmamış.”

“Bu süreçte babamın canıyla oynadılar” diyen Salih Gergerlioğlu, “Ayakkabısını bile giymesine müsaade etmediler, ayakkabısının diğer tekini ben götürdüm. Daha sonra araçların içinde kameraların görmediği alanda babamı darp etmişler, tehdide varan hakaretler etmişler, avukatları bunu tutanağa geçirdi. Dün gece yaşadıklarından sonra darp raporu da aldık. Bu yaklaşım sadece babama değil, ona oy veren 90 bin seçmene de büyük saygısızlık” dedi.

Gergerlioğlu, son olarak “Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü” paylaşımı yaptı.

Salih Gergerlioğlu’nun açıklamasını yayınlıyoruz

Sosyal ağlarda paylaşın