Ölüm Orucu Direnişçisi Sibel Balaç’tan 8 Mart Mesajı: Ya Kazanacağız, Ya Kazanacağız !

Halk üzerindeki ekonomik, sosyal ve siyasal baskılara son verilmesi, gizli tanıklara devrimcilerin yargılanması ve verilen cezaların iptal edilmesi, hasta tutsakların serbest bırakılması, 45/1 sayılı genelgede kabul edilen sohbet hakkının tanınması, hukuksuz yere verilen disiplin cezalarının tüm sonuçları ile kaldırılması, uyuşturucu ile mücadele edenlerin değil uyuşturucu baronlarının tutuklanması için 19 Aralık tarihinden beridir ölüm orucunda olan Sibel Balaç bugün 8 Mart mesajı yolladı.

 77 gündür bedenini ölüme yatıran Sibel Balaç’ın 8 Mart için gönderdiği mektubu yayınlıyoruz :

Merhaba

Sizleri direnişimizin coşkusu, karanfillerimizin sıcaklığı ile kucaklıyorum. Evlatlarınızı sonsuzluğa uğurladığınız oldu, sadece kendi oğlunuzu kızınızı değil evladınız gibi gördüklerinizi de Verdiniz toprağa. Onların yerine de sarılıyorum. Bugün onların umutlarını taşıyorum heybemde, onların hasretine ulaşmak için yürüyorum.

Elleri öpülesi, ak saçlı analarım benim. 80’lerden bugüne bu ülke mücadelesinde eşi görülmemiş bir mücadele yürüttünüz. Anadolu kadınının kararlılığını, iradesini kuşandınız. Evlatlarınızın haklılığına olan inancınızdan güç aldınız. Ana oldunuz, yoldaş, sırdaş oldunuz. Dağ gibiydiniz arkamızda.

Şimdi de Gökhan ve benim için mücadele ediyorsunuz. Herbiri çok değerli. Bu süreci de hep birlikte atlatıp varacağız zafere. Hep yanımızda olacağınızı biliyorum. Tekrar öpüyorum tarihe dokunan ellerinizden.

Yola çıktığım gün yeniden doğdum ben. 19 Aralık doğum günüm sayılır. Seyhanların Yazgülülerin küllerinden doğdum. Alev saçlı kadınlarımız son sözünü söylemedi henüz.

Bugün herkes masa başında kadınların özgürlüğünü konuşuyor, konuşadursunlar. Evladını halkına emanet edip vatanı için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan Şenaylar, Gülsümanlar, İpekler gibi özgür olmanın sırrına erebilirler mi? Kadınlarımız ancak direnerek özgürleşebilir. Direnmenin her türlü

bedelini göğüslüyor bizim kadınlarımız.

Yiğit analarım 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü Kutluyorum.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Ya Kazanacağız Ya Kazanacağız!

Bağlılıkla-Sibel

Sosyal ağlarda paylaşın