Olmasaydı şaşırtırdı: Sinan Ateş cinayetinde 2 Özel Harekât Polisi de var

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınanlardan 4 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2 özel harekat polisi var.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi daha tutuklandı. Ayrıca cinayete ilişkin, ‘Dodo’ lakaplı, Hasan Ferit Gedik’in katili Doğukan Çep Beykoz da yakalanarak gözaltına alındı.





Faşist Ülkü Ocakları örgütlenmesinin eski başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi bir yandan faşizmin Rant savaşının birbirlerini öldürecek boyuta ulaştığını gösterirken, diğer yandan ülkemiz faşizminin niteliğini de gözler önüne seriyor. Adi uyuşturucu çeteleri ülkeyi yöneten suç örgütü faşizmin uygulayıcısı MHP-AKP iktidarı tarafından kiralanıyor. Daha düne kadar dava arkadaşları dedikleri, birlikte boy boy fotoğraf çektirdikleri sözde dava arkadaşlarını adi çetelere vurdurtarak öldürüyorlar.

MHP’nin öldürttüğü açıkça belli olan Sinan Ateş ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen 7 kişiden MHP İstanbul il yöneticisi dahil 6’sı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, 1’i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Seçimler yaklaştıkça, seçim oyunları da değişik biçimlerde devam ediyor. İktidar pastasından pay kapma savaşının olağan sonucu olarak Sinan Ateş cinayeti bir yandan benzer cinayetlerin, entrikaların süreceğinin işaretlerini veriyor. Yönetememe krizi ve talandan pay kapma savaşı o kadar büyüdü ki, seçimlerin dahi oligarşinin sorunlarına çözüm olamayacağı çok açık.
Halk açlık ve yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum ediliyor. Bir yandan da ülke gündemi oligarşi içi iktidar savaşında birbirlerini yemeleri ile meşgul ediliyor, yaşanan it dalaşında dünün faşist çetecisi kahraman gibi gösteriliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın