Okmeydanı Halk Meclisinden Rantsal Dönüşüm ile İlgili Açıklama ve Dayanışma Çağrısı

Geçen hafta, istanbul Okmeydanı Fetihtepe’de bir kenstel dönüşüm saldırısı vardı.
Halkın evleri yıkılmak istendi. Halk direndi.
Yıllardır yıkımlara, kentsel dönüşüme karşı direnişlere önderlik eden Okmeydanı Halk Meclisi, bu gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.
Aşağıda bu açıklamayı yayınlıyoruz:

Rantsal Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm İstiyoruz!
07.Haziran günü semtimiz mahallerimizden olan Fetihtepe’de yaşayan ve rantsal dönüşüme karşı çıkan halkın , elektrik, doğalgaz, sularının koçbaşı kullanılarak kapıları kırılarak polis zoruyla kesti. Kendisine karşı çıkan halkı işkencelerle gözaltına aldılar.

Faşizm Doğru ve Güzel Olan Her şeye Düşmandır

Rantsal dönüşüm emekçi halkın on yıllardır bin bir zahmetle yaratmış olduğu maddi değerlerin zenginlere peşkeş çekilmesidir. Mahalle kültürünün yani aile kadar yakın komşuluk ilişkilerinin yok edilerek yerine komsularından bihaber, selamsız sabahsız ve sadece kutu görevi görmekte olan rezidans hayatların var edilmesidir.

Aşamalı İşgal Girişimi Adım Adım İşletilmek İsteniyor

AKP faşizmi semtimizde önce çeteciliğin ve her türlü gayri-meşru zeminin önünü açtı. Amaçları hem devrimci geleneğin etkisiyle oluşan aktif muhalif etkiyi kırmak hem de kendileri için fevkalade değerli bir arazinin halk nazarında değersizleştirmek idi. Şimdi ise yeni bir aşamadalar. Bu saldırı konseptinden önemli bir başarı sağlayamamış olmalılar ki, bu kez semt halkının kitlesel olarak katıldığı toplantılarda verdikleri bariz sözlerden vazgeçiyorlar.

Oligarşik Düzenin Temel Özelliklerinden Olan Arsızlık, AKP İktidarında Vücut Buluyor

Yoksul emekçi halkın yaşam alanları tarumar edilmek istenirken önlerine bir de ödenmesi mümkün olmayan bir fatura çıkarılıyor. Aralarında Çevre ve Şehircilik bakanında olduğu AKP’li yöneticilerin halka verdiği sözler ortadadır. Dün eve-ev dükkana-dükkan olarak verdikleri sözlerini ayni içerikte asılan pankartlarla teyit edenler bugün hak sahiplerini 170 – 250 bin tl arasında bir rakamla borçlandırmak istiyor. Kuracakları devasa rezidans yapılarda yoksulların yeri olmadığını, bunu da ödeyemeyecekleri rakamları önlerine koyarak yapmak istiyorlar. İkna odaları olan kentsel dönüşüm bürolarına gitmeyelim, imzalatılmak istenen izin belgesi anlamına gelen muvafakat nameleri reddedelim.

Rantsal dönüşüm değil yerinde dönüşüm olacak diyen Beyoğlu belediye başkanı Haydar Ali Yıldız bir yalancıdır!

Hiçbir hak sahibi mağdur olmayacak diyen çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum bir yalancıdır!

Halka yalan söylemek şerefsizliktir!

Yalancılara ve talancılara karşı dik duralım, emeğimizle var ettiğimiz yasam alanlarımıza sahip çıkalım. Anadolu halk kültürü ile yoğurduğumuz komşuluk ilişkilerimizi koruyalım. Mahallemiz evimiz, komşularımız geniş ailemizdir.

Fetihtepe Halkı Yalnız Değildir!

AKP Faşizminin Rantsal Dönüşüm Planlarına Dur Diyelim!

Rantsal Dönüşüm Değil, Yerinde Dönüşüm İstiyoruz!

Halka Yalan Söylemek Şerefsizliktir!

Rantsal Dönüşüme Karşı Halk Meclislerinde, Faşist Ablukayı Dağıtmak İçin Halk Milislerinde Örgütlenelim!

Halkız, Haklıyız, Kazanacağız!

Okmeydanı Halk Meclisi

Sosyal ağlarda paylaşın