Okmeydanı Halk Meclisi’nden CHP’ye: “NATOCUSUNUZ… Değerlerimiz olan Deniz Gezmiş’leri, Mahir Çayan’ları yalan dolu ağzınıza malzeme yapmayın!”

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, geçtiğimiz günlerde, S-400 alımı tartışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak, NATO’yu savunmuş, kendilerinin Amerika ile aynı kampta olduklarını açıklamıştı.
Okmeydana Halk Meclisi, CHP’nin NATO savunuculuğuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Meclis açıklamasında, CHP’nin anti-emperyalist mücadelede şehit düşmüş devrimcilerin adını, anılarını kullanarak halkı kandırdığına dikkat çekerek, son açıklamayla CHP’nin gerçek hüviyetinin bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi.

“AKP ve CHP’nin İç ve Dış Politikası Yalanlar Üzerine Kuruludur”


Açıklamada, “CHP Oy Kaygısı Güderek Bağımsızlık İçin Emperyalizme Karşı Savaşmış, Bu Uğurda Bedeller Ödeyerek Şehit Düşmüş Devrimcilerin Anılarını Pazarlıyor.

Sonra Ne Mi Oluyor?

Yine Aynı CHP Nato Savunusuyla Gerçek Hüviyetini Ortaya Çıkarıyor!” denilerek, şunlar belirtildi.
Konuşmanın hedefindeki AKP’nin dış politikadaki bağımlılık hallerini bir kenara bırakalım. Lakin tarihin en işbirlikçi iktidarının bağımlılık politikalarını tartışmaya açmak abesle iştigal olur. Ancak iç politikada kendisine ‘sol’ diyen belli zamanlarda daha da ileriye giderek bağımsızlık savaşçıları ‘DENİZ Gezmiş’leri, MAHİR Çayan’lar karıştıracak kadar devrimcilik pazarlayan bir partinin resmi ağzının belirttiği gibi bir ‘NATO’ hassasiyeti, tartışılması ve tartıştırılması fevkalade önem arzetmektedir.

Sol Söylemlerle Kandırmaktan VAZGEÇİN!


Açıklamanın devamında “Ayinesi İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz” denilerek, bu ikiyüzlülüğün haysiyetsizlik olduğu vurgulandı:
Ülkemizde kimi partilerin kâh mitinglerde kah kurultaylarda vb. gibi toplantı halindeki durumlarda ‘sol, devrimci’ lafızlarla halklarımızı nasıl yalanlar söyleyip kandırabildiğini, bunu da hiç bir utanma duygusu göstermeden yapmaları haysiyetsizliğin dik alası olduğunu göstermez mi?..

Bizce şu ki, oturulacak koltuklara karşılık vatanımızın emperyalist üslerle işgaline, tekelleri yoluyla sömürülüp talan edilmesine ve halkların birbirine düşmanlaştırıp çatıştırılmasına olanak ve imkan sağlamaktır. Böyle bir düzende bağımsızlıktan bahsedemezsiniz. Evet, CHP Amerika emperyalizmin güdümünde işleyen milyonlarca mazlum insanın bizatihi katili NATO’nun hali hazırda işbirlikçisidir. Bu durum AKP’den sonra gelecek bir CHP iktidarında var olan bağımlılık ilişkilerinin süreceği ve buna bağlı olarakta halk düşmanı politikalarının faşizmle dayatılacağını gerçeğine denk düşer. Temiz duygularla CHP’ye oy veren halkımıza duyururuz. 


CHP ve Avanesi Halkımızı Sol Söylemlerle Kandırmaktan VAZGEÇİN!
İyi bilinmelidir ki, halkları çeşitli sol söylemlerle kandırarak var olan bağımlılık ilişkilerine ortak etmeye çalışmak şerefsizliktir! Deniz’ler, Mahir’ler bizimdir. Onlarla övünme gururu, emperyalist ilişkilerin bir sonucu olarak yoksul bırakılan ama onların yoluna ışık tutmaya devam eden emekçi halkındır. Sizler ise İşbirlikçisiniz, işbirlikçinizle ÖVÜNÜN. Değerlilerimiz olan Deniz Gezmiş’leri, Mahir Çayan’ları o tıka basa yalan dolu ağzınıza malzeme yapmaktan vazgeçin.
” 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.