Öğrenci Meclislerine Çağrı

Öğrenci Meclisleri, tüm lise ve üniversite öğrencilerine,
sorunlarını birlikte tartışmak için bir araya gelme çağrısında bulundu.
Öğrenci Meclisleri tarafından yapılan çağrıda, öğrencilerin kumardan uyuşturucuya, eğitim sisteminden reklamlara kadar her şeyi birlikte tartışabileceği ve çözüm yollarını üretebileceği vurgulanıyor.

12 Eylül cuntası ve ardından gelen tüm ikitdarlar, lise ve üniversite gençliğini örgütsüzleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.
1980’lerin sonları ve 1990 başlarında, üniversitelerde mücadele ve örgütlenme gelişirken, onbinlerce öğrenci okullarından atıldı. Tek bir basın açıklamasına katıldıkları için binlerce öğrenci yıllarca hapis yattı.
İktidar-Polis-üniversite yönetimlerinin ortaklaşa politikalarıyla, liseli ve üniversiteli gençlik, bencilliğin, bireyciliğin, uyuşturucunun, cinselliğin, yozlaşmanın bataklığında boğulmak istendi.
Liseli, üniversiteli öğrencilerin mücadelesi ve örgütlenmesi bu baskılar altında, yer yer geriledi, zayıfladı. Ancak buna rağmen öğrenci gençliğin mücadelesi ve örgütlenmesi bitirilemedi.
Öğrenci Meclisleri işte bu baskı ve kuşatma ortamında liseli ve üniversiteli gençliğe yeniden birleşme, örgütlenme çağrısında bulunuyor.
Bunun için çağrı metinleri, afişler yayınlandı.

Sosyal ağlarda paylaşın