“Oğlum aç, aç. Ölüyor!”

“Oğlum aç, aç. Ölüyor!”

Evlat sevgisi, evlat acısı nedir bilmeyen bir kaç işkencecinin yüzüne vuruldu bu sözler; “oğlum aç, aç. Ölüyor”. Bir ikinci cümleyi kuracak aklı olmayan işkenceci ezberlediği cümleyi tekrarlıyor : Yolu bu değil.

Baba haykırıyor: Yolu ne! Başka yol yok.

Anne haykırıyor: Oğlum ölüyor.

Damarında kan yok işkencecinin. Tekrar edip duruyor ezberlediği cümleyi “bunun yolu bu değil”.

Anne ağlıyor, baba ağlıyor. Evlatları gün gün ölüme yürürken yapabildikleri tek şeyi de yapmalarına izin vermiyor faşizmin tasmalıları.

ADALETİNİZ BATSIN!!!

Faşizmin açık açık şunu demek istiyor: Ben cezayı verdim. Oğlun ölsün. Sen ses çıkartma. Kabullen. Kanıksa! Ama zinhar sesini çıkarma.

Anneler babalar abiler kardeşler…

Duymalısınız  bu haykırışı.

Mustafa Koçak; 28 yaşında bir genç.

Adaletsizce verilmiş bir ceza ile göz göre göre ömrünü hapiste geçireceksin diyen faşizmin mahkemelerine “hayır! Bu adaletsizliği kabul etmeyeceğim!” diyerek direniyor.

Adaletsizlik her yerde. Ama adaletsizliğin en çok yaşandığı yer mahkemeler. Halk için değil halka karşı işliyor mahkemeleri.

Kanunları halka karşı kullanılmak için yazılmış.

Ama es kaza kanunların da bizim hapsedilmemize izin vermediği zamanlarda kanunlar da rafa kaldırılıyor. Keyfilik devreye giriyor.

Mustafa Koçak’ın davası tam da böyle bir dava. Kendi yasalarına göre dahi tek bir gün hapis yatmaması gerekmesine rağmen MÜEBBET HAPİS ARTI 42 YIL hapis cezasına çarptırıldı Mustafa Koçak.

Bu adaletsizlik bu ülkede yaşanıyor. Adaletsizliğin muhatabı  sadece adaletsizliğe uğrayan kişi midir? Hayır! Hepimizin sorunu bu. Yakıtı adaletsizlik olan bir aygıt gibi çalışıyor mahkemeler. Kimin oraya işi düşerse payına adaletsizlik düşüyor. Bugün Mustafa’ya yarın bana, sana…

Hepimizin hergün karşılaştığı ve karşılaşacağı adaletsizliklere karşı çıkıyor Mustafa Koçak.

Mustafa Koçak’ın çağrısına ses verme zamanı şimdi. Mustafa Koçak adaletsizliğe karşı gelmemiz için bir kapı açtı hepimize. Adaletsizliğe karşı olan herkese açtı o kapıyı. “gelin, adaletsizliğe sessiz kalmayın. Ben adaletsizliğe karşı ya adalet ya ölüm diyorum. Siz de ses çıkarın. Adaletsiz yaşanamaz” diyor.

Mustafa Koçak’a teşekkür borçluyuz. Bize yol gösterdiği için adaletsizliğe karşı mücadele etme kapısını açtığı için ona minnet borçluyuz.

Adaletsizliği kanıksamayalım. Kabul etmeyelim.

Adaletsizliği yenmek Mustafa Koçak’ın gösterdiği yoldan mümkün.

Biraz emek, biraz vefa…

Hadi gayret, bir adım daha…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.