ÖFKE AYAKTA -3

Mustafa Koçak’ın ölüm orucunda şehit düşmesinin ardından Demokratik Kitle Örgütleri, Devrimci örgütler yaptıkları açıklamalar, astıkları pankartlar ve sloganlarla Adalet talebine sahip çıktılar

Okmeydanı Halk Cephesi:

“Halkımız, tüm dünya halkları bugün bir kez daha faşizmi, onun yarattığı adaletsizliği gördük. Mustafa’yı da Helin’imizin yanına uğurladık.

Ama sanmasınlar bitti bu adalet mücadelesi.

Asla unutmayacağız Mustafa’mıza yapılan işkenceleri halkımız tüm çıplaklığıyla ile gördü her şeyi biz yoldaşları gördük tahammülsüze saldırganlığınızı bu yapılanların hepsi bilincimizde Mustafa, unutmayacağız ve sana layık olacağız. Mustafa koçak soyadı gibi yiğit delikanlımız koçak yiğit demektir.”

İzmir Devrimci İşçi Hareketi:

“Mustafa Koçak 28 yaşında 29 kilo bedeni ile adaletsizliğe karşı bedenini açlığa yatırarak 297 gün direndi bize adaletin kendi ellerimizde halkın elinde olduğunu gösterdi adalet savaşçısı Mustafa.

Halk Düşmanları unutmayın dün Berkin için gelen şafak gözlü bahtiyar yürekli halk çocukları sizin içinde gelecek halkın adaletinden kaçamayacaksınız. MUSTAFA KOÇAK ÖLÜMSÜZDÜR “

Halkların Demokratik Partisi :

“Türkülerine özgürlük istediği için ölüm orucunda hayatını kaybeden Helin Bölek’ ten sonra, bu kez “Adil Yargılama” talebiyle ölüm orucunu başlatan Mustafa Koçak’ı kaybetmiş olmanın derin acısı ve üzüntüsü içindeyiz. 297 gün boyunca hepimizin gözleri önünde bedenini eriten Mustafa Koçak’ı da yaşatamadık.   Hayatını kaybeden Mustafa’ya rahmet, ailesine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Tüm vicdan sahibi çevreleri yaşatma konusunda daha duyarlı olmaya, İbrahim ve açlık grevindeki diğer eylemcileri yaşatmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.”

TAYAD’ lı Aileler;

“Tayad’lı Aileler olarak Nurtepe Viyadük Köprüsüne” Adalet SAVAŞÇIMIZ Mustafa Koçak Ölümsüzdür!” Pankartı astık. Mustafa Koçak hücre hücre eridi. Katili AKP iyi bilsin ki Adalet Savaşçımız bedel ödedi, bizde bedel ödeteceğiz!Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz “

Şeklinde açıklama yaparak pankart astıklarını belirtti.

Van YYÜ Öğrenci Kolektifi

“Mektuplar göndermiştik Mustafaya Şakran cezaevinden kaçırılıp işkence yapılmadan önce açlığını bir günde olsa paylaşmıştık, olmadı. Sadece adil yargılanmak isteyen birini 21.yüzyılda ortaçağdan bile geri kalmış sisteminizle katlettiniz. Mustafa Koçak Ölümsüzdür !”

KESK:

“Talebi adalet olan Mustafa Koçak’ın kaybının acısını paylaşıyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.. Hukuk ve adaleti yok saymak toplum vicdanında telafisi zor ve derin yaralara yol açıyor.. Anısına saygıyla…”

İnsan Hakları Derneği :

“Ülkeyi yönetenlere bir kez daha sesleniyoruz;  haksız ve hukuk dışı uygulamaları ortadan kaldırmak yerine, devleti hak ve özgürlükleri ihlal edilenlerle irade savaşına sokma yanlışına düşerek “önce açlık grevini bıraksınlar” yaklaşımınız önce HELİN BÖLEK’in, şimdi de MUSTAFA KOÇAK’ın canına mal oldu.

Mustafa Koçak’ın yaşamını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşarken, ülkeyi yönetenlere bu ölümün sorumlusu olduklarını ve yaşam hakkının korunması da dâhil insan haklarına uymakla sorumlu olduklarını hatırlatıyoruz. Mustafa’nın adil yargılanma ve yaşam hakkını ihlal edenler hakkında soruşturma açılarak cezalandırılmaları gerekmektedir. Ancak öncelikle; İbrahim Gökçek, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın da yaşamına mal olmadan bu yaklaşıma derhal son verilmesi,  talepleri kabul edilerek yaşam haklarının korunması çağrısında bulunuyoruz.”

Gülsuyu Halk Cephesi:

Gülsuyu Halk Cephesi ölüm orucu direnişinin 297. Gününde şehit düşen Mustafa Koçak için mahallenin birçok yerine pullamalar yapıştırdı. Mustafa Koçak adalet için talebiyle başladığı ölüm orucunda adalete susamış halkımızın adalet çığlığı olarak ölümsüzleşti.

Hatay Halk Cephesi :

“Mustafa koçak ölüm orucunun 297.günün de şehit düştü. Mustafa ya bir alçağın bir hainin kendini kurtarmak için attığı iftiralar sonucu müebbet hapis cezası verildi. Dün gece adil yargılanma için başlattığı ölüm orucu direnişinin 297.gününde 28 yaşında 29 kiloda şehit düştü. Adil yargılama ya cesareti olmayanlar katletti Mustafa’yı. Mustafa bu halkın en onurlu evlatlarından biridir. Kendini kurtarmak için kimseye iftira atmadı. Alçak namussuzlar hamile ablana tecavüz ederiz dediler Mustafa onurundan geri adım atmadı. Adalet onur dedi Mustafa çıkamadılar karşısına.29 kilo kalmış o bedene iyi bakın şimdi katiller. Mustafa’nın adalet özlemi ellerimizde halkında adaleti var. Mustafa için Adaleti sağlayacağız.”

Gazi Mahallesi:

Gazi Mahallesinde Halk Cepheliler ölüm orucunun 297.gününde ölümsüzleşen Mustafa koçak için pankart astı, yazıla yaptı ve duvar gazetesi astılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.