Odessa Katliamının 8. Yılı

2 Mayıs 2014 yılında Kırım’ın Odessa şehrinde bir katliam gerçekleşti..
Faşist Ukrayna devleti tarafından silahlandırılan çeteler, ırkçı faşist örgütler Harkov, Donesk, Lugansk, Nikolaev, Odessa gibi kentlerde sürekli olarak provokasyon düzenliyor, saldırılar gerçekleştiriyor, hatta katliamlar yapıyordu. Solcu, devrimci, antifaşist kişi ve kuruluşlara sürekli saldıran bu çeteler özellikle Harkov ve Zaporojye’deki antifaşist eylemlere saldırıyordu.

Odessa’da, 2 Mayıs 2014 tarihinde, Sosyalist Borotba Örgütünün düzenlediği 1 Mayıs sonrası süren etkinlikler dolayısıyla sendika binasının önünde toplanan 300-350 kişilik gruba Çernomorets Odessa ve Harkov Metalist maçı sonrasında “Ultras” ismi ile birleşen iki takımın taraftarları tarafından saldırı başladı. Cadde başına barikat kuran 300 kişilik antifaşist Borotba üyeleri binlerce kişilik faşist güruhla çatışıyordu. Bu çatışmalarda iki taraftan da ikişer kişi hayatını kaybetti. Onlarca insan yaralandı.

Borotba üyeleri çatışarak sendika binasına sığınabildi ancak bu noktadan sonra yaşananlar katliamın başlangıcıydı.
İki saat boyunca direnen Borotba’lı grup binaya sığındıktan sonra faşist güruh binayı molotoflarla ateşe verdi. Pencereden atlamak isteyenleri silahlarla vurarak öldüren faşist güruh tüm bunları polisin gözleri önünde yaptı. Pencerelerden atlayıp yaralananların bir kısmı ise gözü dönmüş faşistler tarafından dövülerek öldürüldüler. Bu görüntülerin tamamına internetten ulaşmak mümkün.

Как са били избивани гражданите на Одеса в Профсъюзния дом? (+18) - Cross.bg
Odessa katliamında sendika binasının üst katında telefon kablosu ile katledilen hamile kadın

Otobüsler dolusu polis bina yanarken sadece yangını izledi.
Resmi rakamlara göre 48 kişinin katledildiği söylense de Borotba’nın verdiği bilgiye göre en az 100 kişi hayatını kaybetti.

Katliamda yakılarak, linç edilererek katledilen kadınlı erkekli yurtseverler antifaşistler hafızalara kazındı. Tabii ki hamile kadını telefon kablosu ile katletmekten çekinmeyen faşist katillerin Ukrayna devletinin beslemeleri olduğunu asla unutmamak gerekir.

Bugün Avrupa ve ABD emperyalizminin desteklediği Faşist Ukrayna devletinin beslediği bu çeteler 8 yıl boyunca Donbass’a, Kırım’a, Harkov’a sayısız saldırı gerçekleştirdi. 8 yıl boyunca sadece Donbass’ta 15 bine yakın sivil Ukrayna’lı faşistler tarafından katledildi.
Halen Ukraynalı faşist çeteler bölgede yaşayan, antifaşist, Ukrayna faşizmini kabul etmeyen halklara saldırılar gerçekleştiriyor. Rusya’nın müdahalesinden sonra da sürekli olarak sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiriyor. Ukrayna devletinin 8 yıldır bölgede kimyasal kullandığı da kanıtlandı.

Sosyal ağlarda paylaşın