Nuriye Gülmen Savunması 4 : Asıl Terörizm; Terörle mücadele ediyoruz diyerek, devletin güç ve imkanını halka karşı tbir tehdit ve yıldırma aracı olarak kullanmak.

Terör, siyasal olarak güçlü olanın kendisinden güçsüz olana karşı savaşını meşrulaştırmak için kullanıldığı bir avram paketi. Bir kere terörist dedikten sonra karşınızdaki güce karşı yapacağınız her şeyi meşrulaştırabilirsiniz.
CIA’nın tüm dünyayı gözetleme faaliyetlerini ifşa eden Edward Snowndan yaşadıklarını anlattığı kitapta terör kavramını bu kadar yaygın olarak kullanılmasını sorgularken şöyle diyor: Terör siyaseti terörün kendisinden daha güçlü hale geldi ve terörle mücadeleyle sonuçlandı.
Bu tespit bizim ülkemiz için yapılmış gibi. Hapishaneler teröristlerle dolu. Dünyada terör kapsamında en çok tutuklu ve hükümlü bulunan ülkeler sıralamasında ilk üçteyiz.
Ama hala hergün yeni terör operasyonları yapılıyor. Her yıl onlarca yeni hapishane inşa ediliyor. İktidarın darbe teşebbüsü olarak nitelendirdiği olayların üzerinden altı yıl geçti. Fethullahçı yapılanma hala tasfiye edilemedi.
Hak ve özgürlük mücadelesi veren insanların gece yarısı evleri basılıyor, gözaltına alınıyorlar, ertesi gün AKP’nin kanallarında büyük terör operasyonları başlığıyla haber izliyoruz.
Bir terörle mücadele konsepti içinde yaşıyoruz. Her operasyonda çok sayıda dijital malzeme örgütsel döküman ele geçiriliyor. Her yeni operasyonda yeni bir “itirafçı” yaratılıyor, terörle mücadele böylece hiç bitmiyor. Nasıl olsa polisin önüne koyduğunu sorgulamadan delil diye kabul eden, tanık beyanlarına kutsallık atfeden sizin gibi mahkeme heyetleri çok. Polisin alanı geniş, yaptıkları itibar görüyor. Biter mi böyle terörle mücadele?

Asıl terör ne biliyor musunuz?
TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ DİYEREK KİŞİSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZE, İNSAN ONURUMUZA SALDIRANLARIN YAPTIKLARI.
ASIL TERÖRİZM TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ DİYEREK, DEVLETİN GÜÇ VE İMKANINI HALKA KARŞI BİR TEHDİT VE YILDIRMA ARACI OLARAK KULLANMAK.
İKTİDARLARIN KENDİSİ İÇİN TEHDİT OLUŞTURABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ HERKESİ TAKİP ETMESİ, DİNLEMESİ, İZLEMESİ, HERKESE POTANSİYEL SUÇLU MUAMELESİ YAPMASI.
İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞIRKEN, BU DÜŞÜNCEMİ AÇIKLARSAM YARIN KAPIMA POLİS GELİR Mİ DİYE DÜŞÜNMESİ.
SOKAĞA ÇIKARAK BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK İSTEDİĞİNDE GÖZALTINA ALINMA KORKUSU DUYMASI.
İNSAN OLMAKTAN KAYNAKLI, ANAYASADA YAZAN HAKLARI KULLANMA İSTEĞİNİN HER ZAMAN KORKUYU VE KENDİNİ KORUMA İSTEĞİNİ BERABERİNDE GETİRMESİ.
ASIL TERÖRİZM İNSANLARA TERÖRİST YAFTASI YAPIŞTIRARAK, YILLAR BOYUNCA HARCADIKLARI EMEKLERİ HİÇE SAYARAK BİR GECEDE SORGUSUZ SUALSİZ İŞTEN ATMAK VE YÜZBİNLERCE EMEKÇİNİN YÜREĞİNE İŞİNDEN ATILMA KORKUSU YERLEŞTİRMEK.
İNSANLARIN KENDİLERİNİ BU HAYATTA VAR ETME BİÇİMLERİNİ, DÜNYA GÖRÜŞLERİNİ, KORKU VE TEHDİTLE DEĞİŞTİRMEYE YA DA KENDİLERİNİ SAKLAMAYA ZORLAMAK.
İNSANLARI KENDİ KENDİLERİNİN JANDARMASI HALİNE GETİRMEK, AKLINI VE YÜREĞİNİ KORKUYLA İĞDİŞ ETMEK!
Asıl terörizm budur.

Sosyal ağlarda paylaşın