Nuriye Gülmen Gözaltında Açlık Grevinde

Yüksel Direnişini başlatan ihraç edilmiş akademisyen Nuriye Gülmen, uzun bir aradan sonra 5 Kasım’da yeniden Yüksel Caddesi’ne çıktı ve polis tarafından gözaltına alındı.


Ankara 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından “araması olduğu” gerekçesiyle gözatına alınan Gülmen, gözaltında açlık grevine başladı.
Nuriye Gülmen’in avukatlarına Gülmen ile görüşme izni verilmedi. Gülmen’in avukatları, savcının görüşme talebini kabul etmemesi nedeniyle bilgi alamadıklarını belirterek görüşme taleplerinin bir an önce karşılanması için açıklama yaptılar.


Sağlığı, morali iyi

Gülmen’in avukatı Derviş Emre Aydın, Gülmen’in halen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutulduğunu belirterek, yürütülen soruşturma hakkında savcının görüşmeyi kabul etmemesi
nedeniyle bilgi edinemediklerini dile getirdi.


Aydın, açıklamasının devamında şunları belirtti: “Meslektaşlarımız soruşturma savcısıyla görüşme talep etti ama savcının kabul etmediğini öğrendik. Nuriye hanımla meslektaşlarımız görüştüler ve morali iyi.
Savcıyla görüşemediğimiz için soruşturmanın ne olduğuna dair bilgi edinemedik. Bu da savunma hakkını ihlal eden bir durum”
.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.