Nurettin Kaya’ya Beyaz Rusya’dan Dayanışma Mesajı:

Nurettin Kaya için Beyaz Rusyalı iki devrimci çok önemli dayanışma mesajı gönderdi. Tüm yaşanan her türlü adaletsizlik ve bu adaletsizliklere karşı yapılan direnişlerin neden büyütülmesi gerektiğini anlatan mesajda, aslında enternasyonalist sorumluluk hatırlatıldı. Bananecilik, kendiliğindencilik, sessizliğin eleştirildiği konuşmada Nurettin Kaya’nın direnişi için yapılabilecekler anlatıldı.

Brest Komünistleri Nurettin Kaya ile dayanışma kampanyasına Brest kalesinin bir fotoğrafını ve şu mesajı göndererek katıldılar:

(Videonun içeriği aşağıda yazılan mesaja çok yakın.)

“Haydi dayanışmadan konuşalım. Dünya halklarının dayanışması, 1936’da Georgi Dimitrov’u Alman Nazilerinden ve Sergei Pritytsky’yi onların Polonyalı suç ortaklarından kurtardı. Tüm dünya onların savunmasında yer aldı ve faşistler geri adım attı.

Bugün Türk komünisti Nurettin Kaya’nın desteğimize ihtiyacı var.

Sıradan bir kişi, “Beni neden ilgilendirsinler ki o Türkler?” diyecektir. Hayır, bu seninle tamamen ilgili! 

Eskiden nasıl olduğunu hatırla: 

“Çeçenistan’da, Gürcistan’da ateş ediyorlar, Yugoslavya’yı bombalıyorlar… Bizi ilgilendirmez!”

“Kiev’deki Maidan bizim değil…”, “Lugansk ve Donetsk’i bombalıyorlar – onlar biz olmadan halledecekler!”, “Tüm Ukrayna toz haline getiriliyor ve toz Kursk, Belgorod ve Moskova’ya uçuyor – susacağım, belki geçer gider!”

Komşuma yangını söndürmesinde yardım ederim – evimi kurtarmanın en güvenilir garantisi.

Bir hapishaneye veya Türk Büyükelçiliğine dayanışma mektubu yazmak çok kolaydır. Biz, sıradan insanlar, makamımız olmadan, elimizde pullar olmadan, ana güç biziz, biziz bölünen ve birbirine karşı kışkırtılanlar…

Ancak II. Dünya Savaşı’ndan bu yana, savaşlarda “askerlerden” daha fazla “sivil” öldü. Bölmeyi durdurmalı ve birleşmeye başlamalıyız.

Bir yabancının talihsizliği diye bir şey yoktur!

Sosyal ağlarda paylaşın