Ne Kerbela Unutulur, ne de Zulmünüz!

Faşizmin en can hıraş uygulayıcısı olmasından dolayı halk tarafından Soysuz soyadı ile özdeşleşmiş İçişleri Bakanı bugün Kerbela’yı da istismar etmeye çalıştı.

Kobane eylemlerini bahane ederek HDP’ye yapılan saldırıları, “6 yıl geçmiş şimdi mi aklınıza geldi” diyerek eleştirenlere yazdığı twitte “Yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu?” deye cevap verdi.

Faşizm ahlaksızdır, alçaktır. Söylemeyeceği yalan, istismar etmeyeceği hiç bir değer yoktur. Soysuz Süleyman bu tanımda geçenleri en kaba şekilde yapandır. Hiç bir değere sahip olmadığından neyi nasıl istismar edeceğini de bilmiyor.

KERBELA UNUTULMAZ

Kerbela’da  zalim ile mazlumun savaşı olmuştur. İmam Hüseyin ve yoldaşlarının Yezid’in zulüm ordusuna karşı direnişi vardır. Kerbela’yı unutmak mümkün değildir.

Kerbela bugüne kadar unutulmamışsa benzer zulmün devam etmesidir. Kerbela’dan beri Yezid’in zulmünün sürdürücülerinin bitmemesidir. AKP faşizmi bugün Kerbela’da İmam Hüseyin ve yoldaşlarını aç susuz bırakarak katleden Yezid’in mirasçısıdır. Öyle mecazi anlamda da değil. AKP faşizmi insanları, aç susuz bırakarak öldürmüştür, öldürmeye devam etmektedir. Adalet için ölüm orucuna yatanlara su, şeker, çay vermemek gibi bir çok alçaklığı yapmak Yezid’in mirasçısı AKP’ye aittir. Adalet isteye isteye küçülen bedenler 30 kiloya kadar düşmesine rağmen kıllarını kıpırdatmamıştır. Ve 4 insan adalet için adalete olan açlıkları ile şehit düşmüştür. Bu insanların katili bugün Kerbela’yı unuttuk mu diyen Soysuz Süleyman’ın devletidir. Erdoğan’dır. Soysuz Süleyman da Erdoğan’ın yalakası, yaveri ve tetikçisidir…

Sur’da suyunu keserek susuz bıraktığı insanların su için sokağa çıktıklarında kurşun yağdıran ve yüzlerce insanı katleden AKP iktidarından herhangi biri Kerbela’yı istismar edemez. Kerbela’da iki taraf vardır: Zalim ve Mazlum karşı karşıyadır. Zalim Yezid’in ordusudur, Mazlum İmam Hüseyin ve yoldaşlarıdır. Günümüzde Yezid’i temsile edenlerin başında Erdoğan’ın Soysuz’u içişleri bakanı Süleyman’dır. Soysuz Süleyman’ın Kerbela’yı unutmadığı izinden yürüdüğü Yezit’in yolundan gitmesinden bellidir.

Kerbela bugüne kadar unutulmamışsa İmam Hüseyin’in yolundan gidenlerin sayesindedir. Zulme boyun eğmeyerek yaşatılmıştır asırlardır.  Kerbela denince akla zulme boyun eğmektense ölmeyi şeref belleyenler gelir. Soysuz Süleyman gibi Yezid’in yolundan giderek zülmedenlerin Kerbela’yı ağzına alması ise, ne kadar onursuz ne kadar yalancı olduğunu gösterir.

Kobani eylemlerinde AKP iktidarının polisinin, jandarmasının, özel harekatçısının katlettiği 50’den fazla insanın kanı Soysuz Süleyman’ın da ellerindedir. AKP iktidarını sürdürmek için muhalefeti sindirmeyi ve susturmayı amaçlayarak  gözaltılara, tutuklamalara, gece yarısı baskınlarına, işkencelere devam ediyor. Bugün mazlumların tarihi değeri, kutsalı olan Kerbela’yı örnek olarak kullanıp gerçeği ters yüz ediyor, yaptıkları katliamın üzerini örtmeye çalışıyor.

Burada bir kaç cümle de “6 yıl geçmiş şimdi mi aklınıza geldi” muhalefeti yapanlara söylemek gerekir. Böyle cılız bir karşı çıkış olmaz. Kobani eylemlerinde AKP, 50’yi aşkın insanı katletti. 6-8 ekim eylemleri ile ilgili birileri yargılanması gerekiyorsa bu; AKP iktidarıdır. Erdoğan’dır.  Bu şekilde muhalefet yapanlara “Bu yapılanlar 6 yıl değil katliamdan bir kaç gün sonra yapılmış olsaydı karşı çıkmayacak mıydınız?” sorusunu sormak gerekir…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.