Ne Çabuk!

23 haziran seçimlerinin üzerinden 2 ay geçmedi daha. AKP iktidarının adaletsizliklerine tepki ve memnuniyetsizlik ile 23 Haziran seçimlerinde İstanbul Belediyesini kazanan Ekrem İmamoğlu, AKP şefi Erdoğan’ın damadını ziyaret etti.

“Her şey güzel olacak” sloganı ile halkın  adalete olan özlemini kullanarak seçimleri kazanan İmamoğlu, çok geniş çevrelere umut olmuştu. Solun büyük kesimini de kendine yedeklemiş, hatta bazı sol çevrelerin gündemi  İmamoğlu seçim kampanyası olmuştu. Bu konuda bazı sol çevreler kapı kapı oy toplamışlardı.

Geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret  T3 Vakfı’nın yöneticisi olan AKP iktidarının şefi Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın fabrikasına yapıldı.

AKP faşizminin zulmünden bıkmış halka verdiği vaatler ile umut olarak görülmeyi başarmış İmamoğlu, yaptığı bu ziyaret ile aslında halkın sorunlarına çare olmak bir yana AKP’den hiç bir farkının olmadığını göstermiş oldu.

Ziyarette yaptığı açıklamada “İyi işler yapan kamuya faydası olan vakıfları diğerlerinden ayırırız. Anlatımınıza bakınca siz de güzel işler yapıyorsunuz” dediği bildirildi.

Ne gibi iyi işler yapıyor Selçuk Bayraktar ?

Ekrem İmamoğlu’nun diğerlerinden ayırırız dediği Selçuk Bayraktar ; Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı . Ziyaret ettiği fabrikada ise İHA (insansız hava aracı) üretiliyor.

İnsansız hava aracı ile neler yapıldığını halkımız çok iyi bilir. Ülkemizin dağlarında halkın çocuklarının katledilmesini sağlayan araçlardır bu İHA’lar. İşte Ekrem İmamoğlu’nun güzel işler yapıyorsunuz dediği işler böylesi işler.  

Ziyaret sonrası yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yapan İmamoğlu “Gizli bir görüşme değildi. 15 Temmuz anması sırasında Selçuk (Bayraktar) beyin babası (Özdemir Bayraktar) ile bir diyaloğumuz oldu. Vakıflar konusundaki söylememizden alınganlık göstermiş. Kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini söyledi. Randevu talebimiz oldu gittik ziyaret ettik ağırlıklı olarak bu konuyu konuştuk” dedi. Anlayabilene aşkolsun !

Vakıflara aktarılan halkın paralarını seçimlerde propaganda malzemesi yapan İmamoğlu belli ki bundan alınganlık gösteren Bayraktar ailesini ziyaret etmiş.  Yani «siz üzerinize alınmayın, işinize devam edin » anlamına gelecek bir ziyaret yaptığını kendisi ifade etmiş oldu. Zira İBB ile T3 vakfı arasındaki soygun ilişkileri seçimler döneminde gündeme gelmişti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.