Nazi Sembolleri Online Satış Sitelerinde

İnternet üzeri satış yapan Çiçek Sepeti sayfası, yıllar önce milyonların ölmesine yol açan Adolf Hitler’in sembolü olan, üzerilerinde kamalı haç bulunan giysileri satışa çıkardı.

Yıllardır faşizmi temsil eden ve günümüzde yeniden gündeme gelen ırkçılığın da sembollerinden olan Nazi ırkçı ideolojisinin göstergesi olan giysiler, Türkiye’nin online satış sitelerinden olan, trendyol, hepsiburada ve çiçek sepeti sayfalarında satışa çıkarıldı.

Ekşi sözlükte gündeme girdikten sonra kısa süre içerisinde de gündeme oturdu. Ardından, siteler hiç bir açıklama yapmadan ürünleri satıştan kaldırıldı.

Sosyal medya dan gelen bir tepkiyse şöyle: ‘Bakın çiçek sepeti ne satıyor.
Irkçılığı, faşizmi, diktatörlüğü simgeleyen ve yıllarca halkları katleden bir yönetim biçiminin simgesidir Nazi işareti. Sonrasında çıkıp ırkçılık, faşizm niye artıyor demenin anlamı yoktur. Böyle siteler ticari çıkar için insanlara faşizmi güzel gösterme derdinde.’

Kapitalizm sınır tanımıyor.

Satabileceği kendi karları uğruna satıyor. Bu 60 milyon insanı katleden alman fasizminin sembolü olsa bile. Kar uğruna bu ırkçı ideolojinin yayılmasına sebep oluyor.

Irkçılığı ve halkların katili olan faşizmi sembolleriyle giysiler üretip ırkçılık ideolojisinin yayılmasına sebep olan ürünleri satanlar ve onu üretenler yargılanmalıdır. Tüm dünyada ırkçılığı protesto etmek için binlerce insan bir araya gelirken Türkiye’de ise faşizmin yaygınlaşmasını sağlamak için her şey bir fırsata dönüştürülüyor. Nazi kökeninin oluştuğu Almanya’da bile bu sembol yasaklanırken Türkiye’de bunun üretimi ve satışı yapılıyor.

Ürünlerin basit bir şekilde sitelerden satışlarının kesilmesi yeterli değildir. Bu bir suçtur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.